Okončani pregovori: Sindikat odustao od generalnog štrajka u GIKIL-u

28.08.2013. 15:01 / Izvor: eKapija.ba
Okončani pregovori: Sindikat odustao od generalnog štrajka u GIKIL-u

Uprava i Sindikalna organizacija „Global Ispat Koksne Industrije“ d.o.o. Lukavac uspjele su postići zajednički dogovor nakon posljednje runde pregovora koja se održala jučer u prostorijama ove kompanije.

Uprava i Sindikalna organizacija „Global Ispat Koksne Industrije“  d.o.o. Lukavac uspjele su postići zajednički dogovor nakon posljednje runde pregovora koja se održala u utorak, 27. augusta 2013. godine, u prostorijama ove kompanije.  Tako je obostranim razumijevanjem, a u cilju mirnog rješavanja spora,  zaustavljeno održavanje  najavljenog  generalnog štrajka u GIKIL-u,  koji je bio zakazan za 29. august 2013. godine.

Na posljednjem sastanku koji je održan u proširenom sastavu prisustvovali su i predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona, ministar za industriju, energetiku i rudarstvo TK  Željko Knežiček i pomoćnik ministra Ishak Gergić.

Pregovori između pregovoračkog tima Uprave i štrajkačkog odbora Sindikalne organizacije GIKIL-a započeli su 21. augusta 2013. godine i završeni su potpisivanjem sporazuma kojim je dogovorena redovna isplata plaća u skladu sa postignutim sporazumom.

"Ovime su uspješno okončani pregovori u kojima su obje strane iskazale spremnost dati svoj puni doprinos u cilju prevazilaženja aktuelnih nesporazuma između Uprave i Sindikata, kao i stabilizacije i nastavka normalnog rada GIKIL-a", rekao je Suad Dubravić, zamjenik generalnog direktora GIKIL-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti