Održana 3. Microsoft Community konferencija u BiH

20.09.2014. 09:24 / Izvor: eKapija.ba

Treća po redu MSCommunityBH konferencija održana je jučer u Hotelu Sarajevo. Konferencija je ove godine imala tri smjera predavanja: Dev, ITPro i Partner, na kojima se pokrila većinu novosti koje dolaze iz Microsoft svijeta.

Treća po redu MSCommunityBH konferencija održana je jučer u Hotelu Sarajevo.

Konferencija je ove godine imala tri smjera predavanja: Dev, ITPro i Partner, na kojima se pokrila većina novosti koje dolaze iz Microsoft svijeta, a otvorili su je Damir Dizdarević, voditelj "MSCommunity BiH", te Omar Krivošija, direktor "Microsoft“-a BiH.

Tako je 3. MSCommunity konferencija posjetiocima ponudila više od 20 tehničkih predavanja iz raznih oblasti. Primarni fokus konferencije je na cloud-baziran servisima kakvi su Microsoft Azure i Office365 kao i na novoj generaciji razvojnih alata.

Pored izuzetno kvalitetnih predavača, kao i tema koja spadaju u sami vrh IC tehnologija sa akcentom na microsoftove tehnologije, konferencija je dala priliku mladim ljudima da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama iz područja razvoja softvera, Cloud Computinga (računanja u oblaku) ,  IT Pro tema, a  kroz networking razmjene iskustava i dobro se provedu.

Inicijalno namijenjena razmjeni znanja i iskustava između svih onih koji primarno koriste Microsoft orijentisane tehnologije, ali i IT tehnologije generalno, na području Bosne i Hercegovine, MS Community (zajednica) je osnovana u septembru 2007. u Sarajevu, od strane nekoliko IT stručnjaka i entuzijasta, a uz podršku Microsoft BiH.

Od tada do danas, osnovano je više ogranaka MSCommunity-a u Banja Luci, Bihaću, Bijeljini, Mostaru i Tuzli. Zajednice se bave IT temama opšteg karaktera sa fokusom na Microsoft tehnologije.

Iz godine u godinu konferencija sve više dobija na popularnosti ne samo u Bosni i Hercegovini nego i regionu. Organizirana od strane MSCommunit zajednice u Bosni i Hercegovini, lokalnog ureda Microsofta te sponzora koji od samog početka financiraju MSCommunity događaje zaista je svijetli primjer uspješne organizacije, uz pomoć lokalnih snaga i sponzora.

Jedan od njih je kompanija m:tel koja je podržala ovu konferenciju.

"Osim što m:tel svojim korisnicima obezbjeđuje korišćenje najnovijih tehnologija i primjenu praktičnih rješenja u oblasti telekomunikacija, u okviru društveno odgovornog poslovanja, takođe, nastoji da pomogne i podrži što više naučnih i edukativnih konferencija i programa u BiH, posebno u oblasti informacionih tehnologija i telekomunikacija”, navode iz m:tela.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti