Odobrena finansijska konsolidacija Klasa i Konjuha

28.01.2015. 13:45 / Izvor: eKapija.ba
Odobrena finansijska konsolidacija Klasa i Konjuha

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela Odluku kojom odobrava pokretanje postupka finansijske konsolidacije privrednog društva "Klas" d.d. Sarajevo koji ne može trajati duže od 10. jula 2017. godine.

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici donijela Odluku kojom odobrava pokretanje postupka finansijske konsolidacije privrednog društva "Klas“ d.d. Sarajevo koji ne može trajati duže od 10. jula 2017. godine.

Ova dugovanja "Klas“ će izmiriti na osnovu sporazuma o finansijskoj konsolidaciji koji će sačiniti sa svakom nadležnom federalnom i kantonalnom institucijom.

Federalna vlada odobrila je danas i pokretanje postupka finansijske konsolidacije privrednog društva "Konjuh“ d.d. Živinice, u kojem je također stopostotno učešće privatnog kapitala, i koji ne može trajati duže od tri godine.

Sporazumom će biti ponovo preispitan usaglašen i utvrđen tačan iznos, vrsta i struktura dugovanja, način na koji će biti izmirene obaveze, iznosi i dinamika plaćanja, kao i naznaka da se izmirenje duga vrši na teret kapitala privrednog društva. Primjerak sporazuma se dostavlja Poreznoj upravi Federacije BiH, saopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti