Novalić: Vlada će biti konstruktivan partner

05.05.2015. 07:42 / Izvor: SRNA
Novalić: Vlada će biti konstruktivan partner

​Vlada Federacije BiH će u radu Ekonomsko-socijalnog savjeta biti konstruktivan partner koji neće samo čekati da se usaglase druga dva socijalna partnera, rekao je federalni premijer Fadil Novalić na konstitutivnoj sjednici Ekonomsko-socijalnog savjeta FBiH.

Vlada Federacije BiH će u radu Ekonomsko-socijalnog savjeta biti konstruktivan partner koji neće samo čekati da se usaglase druga dva socijalna partnera, rekao je federalni premijer Fadil Novalić na konstitutivnoj sjednici Ekonomsko-socijalnog savjeta FBiH.

Novalić je tokom sjednice, na kojoj je bilo riječi i o zakonskim rješenjima koja će se morati razmatrati s ciljem ekonomskih reformi, naglasio da će Vlada FBiH prihvatati konstruktivna rješenja, bez obzira da li dolaze od predstavnika sindikata ili poslodavaca.

On je istakao da konstituisanje Ekonomsko-socijalnog savjeta FBiH smatra prvim korakom u provođenju zacrtanih ekonomskih reformi, te da će delegacija Vlade biti redovna i aktivna na svim sjednicama.

Delegaciju Vlade FBiH u Ekonomsko-socijalnom savjetu, osim Novalića, čine i ministar rada i socijalne politike Milan Mandilović, ministar finansija Jelka Miličević, ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović, ministar saobraćaja i komunikacija Denis Lasić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, te ministar razvoja, preduzetništva i zanatstva Amir Zukić.

U delegaciji Saveza samostalnih sindikata BiH pri Ekonomsko-socijalnom savjetu FBiH su predsjednik Ismet Bajramović, predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH Salih Kruščica, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i vaspitanja Selvedin Šatorović, predsjednik Samostalnog sindikata radnika hemije i nemetala BiH Kata Iveljić.

Delegaciju sindikata čine i predsjednik Sindikata HT-a Mostar Pero Obad, predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić i Fikret Alić iz Sindikata "BH Telekoma".

Osim predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH Safudina Čengića, poslodavce u Ekonomsko-socijalnom savjetu FBiH predstavljaju još i Mladen Pandurević, Predrag Čović, Mirsa Tuce, Selim Babić, Edin Ibrahimpašić i Tomislav Slišković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti