Najbolji u poduzetništvu u Jugoistočnoj Evropi

30.03.2015. 10:17 / Izvor: eKapija.ba

Krajnji i opći cilj projekta Regionalni summit poduzetnika "300 NAJBOLJIH" je promovirati ogroman značaj poduzetništva za ekonomski i sveukupan društveni razvoj te doprinijeti razvoju poduzetništva.

U Dubrovniku je, 27. i 28. 03. 2015. godine održan Regionalni summit poduzetnika Jugoistočne Europe – pod nazivom "300 NAJBOLJIH" i završne svečanosti dodjele nagrada i priznanja "Stvaratelji za stoljeća" najzaslužnijim za razvitak poduzetništva.

Pored nagrada za nagrada za doprinos razvoju poduzetništva u JIE  u okviru Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području Jugoistočne Evrope, poseban nezavisni međunarodni Komitet za dodjelu nagrada i priznanja sastavljen od eksperata za ekonomiju, marketing, menadžment i poduzetništvo iz pet zemalja,  predložio je i odabrao tvornicu GS-TMT d.d. Travnik za razvoj ideja, inovacije i investicije  u poduzetništvu.

 

Također, dodijeljene su i nagrade za životno djelo koju su dobili Pero Gudelj, vlasnik i generalni direktor Kompanije "FIS" iz Viteza i Tomislav Antunović, vlasnik i direktor firme Antunović AGS d.o.o. Orašje i Hotela Antunović.

Podsjetimo, osnovni cilj Projekta "Stvaratelji za stoljeća" je javno odavanje priznanja najzaslužnijim osobama, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju poduzetništva u Jugoistočnoj Europi, kao i usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

Proces dodjele priznanja se odvijao u tri višemjesečna koraka ( animiranje predlagača, predlaganje kandidata i odlučivanje o laureatima) a od  340 predloženih kandidata iz 9 Zemalja ( Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Slovenija i Švedska, odlukom Komiteta.

Krajnji i opći cilj projekta Regionalni summit poduzetnika "300 NAJBOLJIH" je promovirati ogroman značaj poduzetništva za ekonomski i sveukupan društveni razvoj te doprinijeti razvoju poduzetništva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti