Naj doktor: Portal za transparentniji zdravstveni sistem u BiH

04.03.2015. 08:13 / Izvor: eKapija.ba
Naj doktor: Portal za transparentniji zdravstveni sistem u BiH

Naj doktor nudi virtualni prostor u kojem pacijenti, zdravstveni radnici i njihove službe imaju slobodan pristup informacijama, mogućnost međusobne razmjene informacija, te opciju valorizacije zdravstvenih usluga.

Forma.Com d.o.o. Sarajevo pokrenula je projekat interaktivni portal Naj doktor koji kroz svoju bogatu bazu podataka, sofisticirane alate pretrage i jedinstven koncept rada, brzo i besplatno omogućuje dostupnost i razmjenu kvalitetnih informacija o doktorima, zdravstvenim ustanovama, apotekama, banjama, radnjama medicinske opreme, te ostalim subjektima vezanim za pružanje ili posredovanje u pružanju zdravstvenih usluga u BiH.

Portal nudi mogućnost da na jednom mjestu rangirate doktore i/ili zdravstvene ustanove i njihove usluge po medicinskoj oblasti, specijalizaciji, lokaciji, pojedinačnim ocjenama i iskustvima pacijenata. U potrazi za savršenom zdravstvenom uslugom dovoljno je da unesete osnovne kriterije pretrage i izaberete najbolje za svoje zdravlje!

"Cilj našeg portala je da zdravstveni sistem u BiH učini što transparentnijim i svim potencijalnim pacijentima pruži priliku da naprave najbolju odluku pri odabiru medicinske usluge oslanjajući se na kvalitetnu i provjerenu informaciju o najcijenjenijim doktorima, zdravstvenim ustanovama i ostalima čiji je primarni zadatak da brinu o Vašem zdravlju", poručuju osnivači portala.

Edukativna dimenzija portala Naj doktor svojim posjetiocima omogućava besplatno stručno savjetovanje u vidu rječnika medicinskih pojmova, bazom međunarodne klasifikacije bolesti, kalendara medicinskih događaja u zemlji i inostranstvu, stručnih i informativnih članaka, mape ljudskog tijela, te ostalih informacija koji za zadatak imaju pojašnjenje često komplikovanih pojmova i stručne medicinske terminologije.

Naj doktor podjednako zastupa one koji traže zdravstvene usluge i one koji ih pružaju povezujući tako ove dvije grupacije u priču koja za cilj ima povećanje standarda zdravstvene usluge, kao i zdravstvene svijesti korisnika te usluge.

Također, Naj doktor nudi virtualni prostor u kojem pacijenti, zdravstveni radnici i njihove službe imaju slobodan pristup informacijama, mogućnost međusobne razmjene informacija, te opciju valorizacije zdravstvenih usluga, pojedinih doktora i/ili zdravstvenih ustanova. Taj jedinstveni prostor razmjene informacija doprinosi povećanju nivoa zdravstvene svijesti među širom populacijom i ljekarima, te unaprijeđenju zdravstvene usluge i kulture zdravog življenja u BiH.

ELEKTRONSKI ZDRAVSTVENI KARTON- eKarton

Briga ovlastitom zdravlju je mnogo više od sretnog izbora osiguravajućeg društva, doktora ili zdravstvene ustanove u kojoj ćete se liječiti. Ažuriran zdravstveni karton sa tačnim ličnim podacima kao i istorijom bolesti, te važnim nalazima vezanim za prethodne dijagnoze je krucijalna komponenta brige o Vašem zdravlju.

Portal www.najdoktor.ba je jedini zdravstveni portal u BiH koji kroz opciju "eKarton" svojim korisnicima nudi besplatnu mogućnost kreiranja elektronskog zdravstvenog kartona, te unos, skladistenje i ažuriranje Vaših zdravstvenih podataka na jednom mjestu (anamneza, dijagnoze, terapije, uputa, nalaza I drugih medicinskih dokumenata). 

To je mnogo efikasniji, jednostavniji i kvalitetniji način pohranjivanja zdravstvenih podataka, a informacije koje sadrži dragocijene su za sve aktere u tom sistemu. Svi opšti podaci o pacijentu I istorija prethodnih bolesti su u svakom trenutku brzo i lako dostupni. To ljekaru omogućava da dobije pravu i potpunu sliku o Vašem zdravstvenom statusu.

Cilj i planovi budućeg razvoja

Tim koji stoji iza portala Naj doktor ima za cilj unaprijeđenje zdravstva i zdravih životnih navika u BiH. "Želimo biti vodeći zdravstveni portal u BiH i prvo mjesto izbora koje ćete posjetiti u potrazi za medicinskom uslugom ili informacijom o najcijenjenijim doktorima, zdravstvenim ustanovama i ostalim subjektima čiji je primarni zadatak da brinu o Vašem zdravlju", navode.

Također, namjera im je kontinuirano unaprijeđivati kvalitetu ovih stranica i već sada najavljuju nove rubrike, sadržaje i usluge o kojima će sve čitatelje obavještavati putem Newsletter-a.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti