Međunarodni sajam privrede Brčko 2014. od 13. do 16. novembra

01.11.2014. 10:05 / Izvor: eKapija.ba
Međunarodni sajam privrede Brčko 2014. od 13. do 16. novembra

Tradicionalni, trinaesti po redu, Međunarodni sajam privrede "Brčko 2014" trebao bi biti održan u periodu od 13. do 16. novembra, potvrdio je Nenad Vuković, sekretar brčanske Privredne komore.

Tradicionalni, trinaesti po redu, Međunarodni sajam privrede „Brčko 2014“ trebao bi biti održan u periodu od 13. do 16. novembra, potvrdio je Nenad Vuković, sekretar brčanske Privredne komore.

Sajam, na kojem se pored domaćih, očekuju i izlagači iz regiona i inostranstva, biće održan na oko 3.000 kvadratnih metara prostora brčanskog JP Luka, od čega je oko 2.000 unutrašnjeg zatvorenog, a oko 1.000 kvadratnih metara vanjskog prostora, javlja Radio Brčko.

„Mislim da ćemo uspijeti da popunimo prostor sa izlagačima u saradnji prije svega sa našim domaćim kapacitetima i potencijalima. Glavni cilj je da domaćim privrednicima, učesnicima sajma omogućimo poslovno povezivanje i umrežavanje sa ciljem bolje prodaje i kvalitetnijeg plasmana njihovih proizvoda“, istakao je Vuković.

 Prema njegovim riječima, postoji interes za učešće na ovom sajmu i izlagača, odnosno firmi iz Grčke, Kine, Njemačke, Italije, te država iz okruženja. Za organizaciju ovog sajma, kako je Vuković kazao, Vlada Brčko distrikta BiH izdvojila je iz budžeta 90.000 maraka. „Troškovi su ogromni, uzimajući u obzir da su porasle i cijene iznajmljivanja opreme i štandova.

Nedostajuća sredstva Privredna komora će pokušati obezbijediti preko sponzora i donatora, ali još su neke procedure u toku i tek za desetak dana bi mogli napraviti presjek stanja i izaći sa konkretnijim podacima vezano za finansijske parametre“, dodao je Vuković.

Generalni pokrovitelj sajma je "Antunović" doo, a organizator sajma je Privredna komora Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Kantonalna privredna komora Tuzla i ove godine učestvuje na ovoj značajnoj sajamskoj manifestaciji. Kao i prethodnih godina, biće organizovana zajednička izložbena postavka pod nazivom "Privreda TK".

 Organizaotri pozivaju sve firme članice Komore, zainteresovane za nastup na sajmu u Brčkom u okviru zajedničke sajamske postavke, da im se prijave što prije, najkasnije do 3. novembra. Prijave i dodatne informacije na dino@kpktz.ba, ili 061/164-311.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave