Kožne presvlake iz Preventa na svjetskom skijalištu u Kitzbuhelu

27.05.2015. 14:41 / Izvor: eKapija.ba
Kožne presvlake iz Preventa na svjetskom skijalištu u Kitzbuhelu

Prevent grupacija nominovana je za izradu presvlaka na projektu rekonstrukcije postojećih sjedišta koji se realizira pod nazivom BRUNN.

Nova sjedišta na jednom od najpoznatijih skijališta na svijetu u Kitzbuhelu, bit će presvučena kožom proizvedeom u Bosni i Hercegovini. Prevent grupacija nominovana je za izradu presvlaka na projektu rekonstrukcije postojećih sjedišta koji se realizira pod nazivom BRUNN.  Izrada kože i krojenje vrši se u Prevent Leatheru, dok će šivenje presvlaka biti rađeno u Prevent Premium & Interior Kft. u Mađarksoj.

"Radi se o ukupno 700 sjedišta koja će  biti realizovana u prvoj fazi ovog projekta dok ćemo u narednom periodu raditi na novim sličnim projektima za druga poznata skijališta u Europi", rekao je direktor prodaje Prevent Leathera, Jasmin Mehić te dodao kako se radi o jednoj od najpoznatijih staza na svijetu gdje se odigravaju najveća ski takmičenja.

Kompletno sjedište inspirisano je vodećim trendovima u autoindustriji a to podrazumijeva udobnost, kvalitet i sigurnost. Posebni grijači koji se koriste za izradu autopresvlaka bit će ugrađeni u presvlake za skijalište kako bi se vodilo računa o potpunom komforu za krajnje korisnike.

Prevent Leather, članica Prevent grupacije u BiH, najmodernija je kožara na prostoru jugoistočne Europe sa dnevnim kapacitetom od 3000 koža. Proizvodi kožu za automobilsku industriju i industriju namještaja i tom prilikom koristi visoke tehnologije te prati standarde održivog razvoja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti