Jami obustavio proizvodnju kolača, fokus na pitama i tijestu

27.02.2015. 11:22 / Izvor: eKapija.ba
Jami obustavio proizvodnju kolača, fokus na pitama i tijestu

Firma Jami d.o.o. uspjela je priviknuti bosanskohercegovačko tržište na zamrznuti asortiman proizvoda i postati prepoznatljiva na tržištu u veoma kratkom periodu.

Firma Jami d.o.o. uspjela je priviknuti bosanskohercegovačko tržište na zamrznuti asortiman proizvoda i postati prepoznatljiva na tržištu u veoma kratkom periodu. Proizvodnja se do sada bazirala na tradicionalnim gotovim i polugotovim jelima i kolačima, međutim, na žalost svih ljubitelja ovih poslastica, Jami je nedavno obustavio proizvodnju kolača.

"Sa proizvodnjom kolača pestali smo prije dva mjeseca, jer nismo više mogli izdržati veliki povrat, što ne znači da ćemo kada bude bolja situacija ponovo imati naše kolače i torte", potvrdila je za eKapija.ba marketing manager Jamija Alisa Teletović, napominjući da to svakako neće uticati na poslovanje ove kompanije, budući da i dalje proizvode tradicionalne jufke, pite, lisnata tijesta i sve ono što supermarketi nabavljaju od njih godinama.

Kada je u pitanju saradnja sa istim, istče da je bilo prilično teško zadnjih godina, te je u pitanju prava borba.

"Definitivno je postajao jedan momenat kada smo shvatili da su domaće firme prepuštene same sebi, da se same bore bez ikakve podrške i da je opstanak vrlo težak, ali je svakako moguć ako se uporno radi na kvaliteti proizvoda", ističe ona.

Navodi da će Jami u narednom periodu raditi na promociji novih proizvoda, te na promociji brašna kao njihovog osnovnog proizvoda. Također, radit će na upotpunjavanju njihovog asortimana svježih tijesta, dok će najveći fokus biti na pitama.

Inače, sjedište firme Jami d.o.o. je u Sarajevu, dok se proizvodni pogon nalazi u Kraševu, općina Tešanj.

Za deset godina poslovanja uspjeli su da ostvare poziciju lidera na bosanskohercegovačkom tržištu, a sa izvozom u susjednim zemljama cilj im je da postanu jedna od značajnijih regionalnih kompanija.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti