Izabrana poduzetnica godine u BiH: Lady Boss je Snježana Koepruner

09.05.2014. 08:11 / Izvor: eKapija.ba
Izabrana poduzetnica godine u BiH: Lady Boss je Snježana Koepruner
OTVORI GALERIJU

U okviru 1. Međunarodnih dana ženskog poduzetništva sinoć je u Sarajevu održana Gala party "Lady Boss" na kojoj je za poduzetnicu godine u Bosni i Hercegovini izabrana Snježana Kopruner.

U okviru 1. Međunarodnih dana ženskog poduzetništva sinoć je u Sarajevu održan Gala party "Lady Boss" na kojem je za poduzetnicu godine u Bosni i Hercegovini izabrana Snježana Koepruner, direktorica kompanije GS-Tvornica mašina Travnik.

(Na slici: Azra Atagić-Ćatović, Snježana Koepruner i Radomirka Vukoje)

"Iznenađena sam ovom laskavom nagradom, zahvalila bih se svima, najprije našim zaposlenicima bez kojih ja sigurno ne bih bila ovako uspješna. Ja nisam iz Bosne, ja sam Dalmatinka, ali ovdje se izuzetno dobro osjećam, ovdje je dobro raditi i dobro živjeti. Nadam se da ću i u budućnosti uz pomoć zaposlenika voditi firmu kao i do sada - možda i bolje", kazala je Koepruner prilikom preuzimanja nagrade.

Osim nje, za ovo priznanje bile su nominovane Radomirka Vukoje, vlasnica mljekare Pađeni iz Bileće i Azra Atagić-Ćatović, direktorica Poslovnog portala eKapija.ba.

Aida Zubčević, predsjednica Asocijacije ONE i direktorica firme Faveda, istakla je da su žene koje su nominovane za poduzetnicu godine, ne samo da su preživjele teška vremena, već su i unaprijedile vlastito poslovanje.

"Kriza, naročito ekonomska je šansa. One su definitivno iskoristile tu šansu", istakla je Zubčević.

Podsjetimo, kriteriji za izbor poduzetnice godine su bili da je žena 51 posto vlasnik kompanije koja ostvari najveći zbirni broj bodova u skladu sa sljedećim kvantitativnim kriterijima imajući u vidu rezultate poslovanja 2013. u odnosu na 2012. godinu: rast prihoda, rast profita i rast broja uposlenih.

Žiri za izbor menažerice godine radio je u sastavu:  Sabina Softić, Deloitte d.o.o. Sarajevo (SheXo Klub)- predsjednica Komisije, Rusmir Hrvić - AS Group, Nijaz Skenderagić - Ataco d.o.o. BiH, Petar Čorluka - Violeta d.o.o, Safudin Čengić - Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo, Nada Budiša - Savjet za žensko preduzetništvo Područne privredne komore Banja Luka i Anila Gajević - ZONA d.o.o., Casting agencija Sarajevo.

Manifestaciju je organizirala Asocijacija poduzetnica ONE.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti