Gudelj: Proširit ćemo kapacitete u proizvodnji namještaja od punog drveta

06.02.2015. 11:46 / Izvor: eKapija.ba
Gudelj: Proširit ćemo kapacitete u proizvodnji namještaja od punog drveta

FIS trenutno upošljava oko 3.100 djelatnika u 13 prodajnih centara u BiH, te tri u Hrvatskoj. Za FIS Vitez 2014. godina bila zadovoljavajuća. Rast zaposlenih i pozitivni poslovni rezultati.

Za kompaniju FIS 2014. godina generalno je bila zadovoljavajuća, zabilježeni su rast i pozitivni rezultati, i ono što je za nas najvažnije, značajno povećanje broja uposlenika, izjavio je za Poslovni portal eKapija.ba vlasnik kompanije Pero Gudelj.

Spomenuo je da su prošle godine realizirani brojni važni projekti.

Podcrtao je da je otvaranje novog prodajnog centra u Bihaću,  jedan od najvažnijih projekata raliziranih lani.

"FIS trenutno upošljava oko 3.100 djelatnika u 13 prodajnih centara u BiH, te tri u Hrvatskoj. Razmišljamo o širenju i modernizaciji distributivne mreže, ali u ovoj godini prvensteveno planiramo nastavak širenja kapaciteta u proizvodnji namještaja od punog drveta. Riječ je o dodatnih 9.000 kvadrata proizvodnih pogona sa modernom tehnologijom i uposlenju još 200 djelatnika", kazao je Gudelj i dodao da smatra da je budućnost isključivo u proizvodnji.

Pojasnio je da bez konkrektne podrške i angažmana države na promjeni nepovoljnog investicijskog ambijenta ne može se oživjeti naša privreda, niti podići standard građana.

Govoreći o održanom sastanku sa predstavnicima turske kompanije Canmaksan, Gudelj je naveo da pregovori još traju i da je sve još otvoreno.

"Moramo biti realni. Poučeni vlastitim iskustvom, mi i cijela BiH, teško da možemo bilo šta ponuditi i prodati Turskoj. Razlog naše nekonkurentnosti prije svega je izostanak državne podrške i subvencija. Kad tome dodamo i skupe kredite i transport, onda negativni omjer koji bilježi naša kompanija kroz proteklih 15 godina suradnje s turskim tržištem od 130.000.000 eura uvoza i nula izvoza govori sam za sebe", objasnio je vlasnik FIS-a.

Prema njegovim riječima društveno odgovorno poslovanje, važan je segment poslovne politike FIS-a.

"Trudimo se na najbolji način biti korisni zajednici. Kako smo prisutni u cijeloj BiH, i u pravilu upošljavamo lokalno stanovništvo, planski dajemo podršku lokalnoj zajednici u svakom njenom segmentu. U godišnjem planu aktivnosti, osim redovnih projekata podrške na globalnoj razini, često reagiramo i pridružimo se humanoj inicijativi. Tako smo sredinom prošle godine odmah nakon katastroflanih poplava oformili poseban fond vrijedan 100.000 KM i uputili ka stradalim u Maglaju, Doboju, Zavidovićima, Banja luci, Bijeljini, Orašju, Šamcu, Sarajevu, Livnu...", izjavio je Gudelj.

K.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti