Flydubai krajem godine kreće s letovima iz Dubaija za Sarajevo i Zagreb

17.07.2014. 10:30 / Izvor: eKapija.ba
Flydubai krajem godine kreće s letovima iz Dubaija za Sarajevo i Zagreb

Kompanija Flydubai iz Dubaija nastavlja s proširenjem svoje mreže na Centralnu i Istočnu Evropu (CIE) time što je dodala Sarajevo i Zagreb na svoju listu, saopćeno je na službenoj stranici Flydubai.

Kompanija Flydubai iz Dubaija nastavlja s proširenjem svoje mreže na Centralnu i Istočnu Evropu (CIE) time što je dodala Sarajevo i Zagreb na svoju listu, saopćeno je na službenoj stranici kompanije Flydubai.

Ovim potezom Flydubai će postati prvi avio prevoznik sa direktnim letovima iz Dubaija za Sarajevo i Zagreb.

Sa ove dvije nove linije, koje počinju u decembru ove godine, će se broj destinacija u CIE i  Zajednici Nezavisnih Država (ZND) popeti na 26. Ova kompanija će od 8. decembra početi sa redovnim letovima između Dubaija i Sarajeva, a od 16. decembra i sa letovima do Zagreba.

Letove će obavljati avionima Boeing 737-800 sa konfiguracijom u dve putne klase: ekonomskom i biznis.

Komentirajući uspostavu letova, glavni izvršni direktor kompanije Ghaith Al Ghaith, rekao je: "I dalje smo usredotočeni na otvaranje novih tržišta i jačanje zračnih veza iz zrakoplovnog središta Dubaija prema toj regiji. Novi letovi za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku predstavljaju nove mogućnosti za putovanja, trgovinu i turizam za putnike iz ove obje zemlje, i za Ujedinjene Arapske Emirate”.

Ova kompanija je takođe prva koja će uvesti letove iz  Dubaija za Kazahstan. Nove destinacije je Jeyhun Efendi, viši potpredsjednik kompanije za regije (UAE, EU, ​​SI, ZND) prokomentirao: "Kazahstan je rastuća ekonomija s velikim mogućnostima ulaganja i uzbudljivim turističkim atrakcija, dok Bosna i Hercegovina i Hrvatska imaju obilje prirode i kulture za istraživanje. Zadovoljstvo nam je što ćemo imati direktnu avio liniju s ovim destinacijama”.

Prema objavljenom redu letenja Flydubai će povezivati Sarajevo sa Dubaijem dva puta sedmično: ponedjeljkom i četvrtkom. Avioni će iz Dubaija polaziti za glavni grad Bosne i Hercegovine u 9:45, a iz Sarajeva ka Dubaiju u 13:50. Let između dva grada će trajati pet sati i deset minuta u smjeru ka Emiratima i sat vremena više u smjeru ka BiH.

Zagreb će sa Dubaijem biti povezan dva puta sedmično: utorkom i nedjeljom. Od 30. decembra ova linija će dobiti i treći sedmični polazak petkom.

Avion će ka Zagrebu polaziti u 9:40, a ka Dubaiju u 13:45. Letovi će trajati pet i po sati u smjeru ka Emiratima i sat duže u smjeru ka Hrvatskoj.

Putnicima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine će biti omogućene konekcije na druge letove Flydubaija iz Dubaija kao i na sve letove partnerske aviokompanije Emirates iz Dubaija.

Karte za ove letove su već u prodaji i mogu se kupiti online (flydubai.com) kao i u predstavništvu Emirata i Flydubaija u Zagrebu (telefon: +385 1 482 94 93), kao i u svim ovlaštenim turističkim agencijama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i regionu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti