EasyLine: KOVAN M.I. predstavio novu liniju kotlova i kamina na pelet

24.04.2015. 09:45 / Izvor: eKapija.ba
EasyLine: KOVAN M.I. predstavio novu liniju kotlova i kamina na pelet
OTVORI GALERIJU

Najpoznatiji proizvođač kotlova i kamina u BiH KOVAN M.I. d.o.o. predstavio je prvi put novu liniju kotlova i kamina na pelet na sajmu GRAPOS-EXPO 2015.

Najpoznatiji proizvođač kotlova i kamina u BiH KOVAN M.I. d.o.o. predstavio je prvi put novu liniju kotlova i kamina na pelet na sajmu GRAPOS-EXPO 2015, koji se u održava u Gračanici od 21. do 24. aprila 2015. godine.

Asim Pedić, rukovodilac razvoja i proizvodnje sistema automatskog upravljanja u firmi KOVAN M.I. kazao je u izjavi za portal eKapija.ba da se radi o liniji EasyLine – odnosno cjenovno najpovoljnijim kotlovima na bh. tržištu.

"Riječ je o kotlovima koji su cjenovno pristupačni svima i dosta su povoljniji u odnosu na brend EkoLine,  s tim da ne ispunjavaju sve njegove certifikacijske karakteristike. Cilj nam je da imamo što više potrošača naših proizvoda, odnosno samog peleta, kako bismo upotrebu čvrstih goriva smanjili na minimun, a time i emisiju štetnih ispušnih plinova", kazao je Pedić.

Pored toga, KOVAN M.I. predstavio je i nove kamine snage 10,5 kW, veoma privlačnog dizajna i pristupačnih za bilo koji prostor. Prema njegovim riječima, novi kamini dolaze u različitim varijantama. Jedan je hidro kamin koji se spaja na centralno grijanje uz razvod toplotnog zraka na ostale prostorije, zatim kamin koji šalje topao zrak u prostoriju u kojoj se nalazi i na kraju kamin kotao koji je izolovan i zagrijava se na toplu vodu.

Budući da ova kompanija kontinuirano radi na unapređenju proizvodnog programa i tehnološkim inovacijama, tako je KOVAN M.I. d.o. prvi razvio i predstavio Android aplikaciju kao način upravljanja "EKOLINE Kovan®" toplovodnim kotlovima. Navodi da je upravljanje pomoću Android aplikacije interesantnije kupcima u EU, te su sajam iskoristili da kupce što bolje upoznaju sa prednostima ove aplikacije.

"Također,  predstavili smo uslugu koja je do sada bila prisutna uglavnom na inostranom tržištu, a riječ je o potpunom samočišćenju i automatskom odpepeljivanju. Riječ je o fotosenzoru, odnosno, uređaju koji su razvili u firmi na osnovu dugogodišnjeg iskustva i praćenja rada i sagorijevanja peleta. Izvukli smo jednu veliku bazu podataka i razvili uređaj koji se može naći samo na KOVAN uređajima", navodi on.

Kao i svake godine, Pedić ističe da su prezadovoljni učešćem na sajmu, a ove godine su u prva dva dana oborili rekord kada je u pitanju prodaja i napravili najbolji posao do sada.

Pored velike prodaje, bila je veliki interes za pelet, budući da je Kovan pored već poznatog programa toplovodnih kotlova i kamina na pelet, i proizvođač peleta.

Na kraju, sinoć su dodijeljena priznanja, plakete i skulpture Grapos-Expo za najbolje izlagače i partnere, a zlato je otišlo firmi Kovan.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti