Dogovorena zamjena vozačkih dozvola između BiH i Njemačke

19.12.2013. 09:13 / Izvor: eKapija.ba
Dogovorena zamjena vozačkih dozvola između BiH i Njemačke

Ovim se precizira postupak izdavanja zamjenskih vozačkih dozvola od nadležnih tijela u BiH i Njemačkoj građanima jedne države za vrijeme prebivanja na teritoriju druge države, i to najmanje 180 dana u BiH, odnosno 185 dana u Njemačkoj.

Vijeće ministara BiH je jučer na sjednici prihvatilo zajedničku Deklaraciju o namjeri Ministarstva komunikacija i prometa BiH i Federalnog ministarstva prometa, građevinarstva i urbanog razvoja SR Njemačke o postupku zamjene vozačkih dozvola, te za njezina potpisnika odredilo ministra komunikacija i prometa.

Zajedničkom deklaracijom precizira se postupak izdavanja zamjenskih vozačkih dozvola od nadležnih tijela u BiH i Njemačkoj građanima jedne države za vrijeme prebivanja na teritoriju druge države, i to najmanje 180 dana u BiH, odnosno 185 dana u SR Njemačkoj.

Povrat originalne vozačke dozvole, koja bi bila predmet razmjene, bit će obavljan preko Veleposlanstva BiH u Njemačkoj, dok bi daljnju distribuciju tijelima koja su je izdala vršilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Agencija za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka zadužena je za elektroničku razmjenu podataka s nadležnim tijelom druge ugovorne strane, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti