Dodjela grantova iz programa CHALLENGE: Raspisan poziv za prijavu projekata

22.10.2013. 12:20 / Izvor: eKapija.ba
Dodjela grantova iz programa CHALLENGE: Raspisan poziv za prijavu projekata

Grantovi će omogućiti poduzećima priliku da implementiraju inovativne i komercijalno održive poslovne poduhvate u BiH. Financirani projekt mora se odvijati u BiH ili biti povezan s BiH.

Kako je i najavljeno, raspisan je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za dodjelu grantova iz programa CHALLENGE. Radi se o programu podrške Švedske ambasade u BiH za preduzeća koja su u fazi razvoja i širenja, te kroz ovaj program mogu ostvariti podršku u sufinansiranju do 50% od vrijednosti ulaganja u novi projekt. Maksimalan iznos grant sredstava 30.000 EUR.

Grantovi će omogućiti poduzećima priliku da implementiraju inovativne i komercijalno održive poslovne poduhvate u BiH. Financirani projekt mora se odvijati u BiH ili biti povezan s BiH, a firma i/ili osoba koja aplicira mora imati podmirene sve obaveze prema državi. Investicije pokrenute prije podnošenja aplikacije ne mogu biti financirane ovim grantom.

Samo aplikacije dostavljene putem elektronske forme koja se nalazi na linku http://challenge.ba/apply/ će se razmatrati.

Aplikacije koje su poslane mail-om ili printane aplikacije neće se razmatrati.

Aplikacija mora biti popunjena na engleskom jeziku i mora biti dostavljena najkasnije 30.11.2013. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti