Core i Oracle predstavili rješenje za upravljanje ljudskim resursima

26.05.2015. 12:57 / Izvor: eKapija.ba
Core i Oracle predstavili rješenje za upravljanje ljudskim resursima
OTVORI GALERIJU

Voditeljima upravljanja ljudskih resursa omogućava se lakši pronalazak pravih kadrova za određene pozicije, praćene učinkovitosti zaposlenika i druge pogodnosti. Više od 13.500 zadovoljnih kupaca HCM softverskog rješenja.

Korporacija Oracle, koja se bavi hardverskim i softverskim rješenjima, zajedno sa partnerskom firmom Core iz Sarajeva predstavila je danas u Sarajevu softverski sveobuhvatni paket HCM (Human capital management – ili upravljanje ljudskim resursima) baziran na cloud tehnologiji, a kompanijama omogućava pravilniji izbor kandidata za posao, praćenje učinkovitosti uposlenika, lakše iznalaženje rješenja za zamjenu kadrova koji su promijenili radno mjesto, te druge pogodnosti.

Kako je za Poslovni portal eKapija.ba izjavio voditelj programa prodaje u korporaciji Oracle za jugoistočnu Evropu Filios Papastylianou, ponuđeno je kompletno cloud rješenje zasnovano na Oracle cloudu.

"Softversko rješenje HCM omogućava lakši pronalazak i razvoj kadrova, te lakše zadržavanje najboljih ljudi u kompaniji. Kompanija integriše društvene mreže kako bi se omogućio timski rad, a takođe, osiguravaju se informacije o zaposlenima za svako odjeljenje. Zaposlenim se ovom aplikacijom omogućava rad sa svakog uređaja", rekao je Papastylianou.

Podcrtao je da je opća korist od cloud tehnologije da ona pomaže kompanijama da ponude čitavu novu liniju proizvoda i usluga, te im pomaže u bržem širenju poslovanja i lakšoj implementaciji inovacija.

Govoreći o pozitivnim iskustvima Oracleovih kupaca, Papastylianou je kazao da je više od 13.500 kupaca u svijetu pozitivno iznenađeno, te da su HCM rješenje preporučili i svojim partnerima.

Prema riječima direktora i suvlasnika firme Core Nihada Velagića, danas su zaposlenici i kapital i resurs kompanije.

"U današnjem vremenu priča oko upravljanja resursima postaje izuzetno bitna i jedan je od ključnih faktora uspjeha ili neuspjeha biznisa. HR funkcija napredovala je na nivo upravnih odbora i više nije neka interna uslužna djelatnost. Cjelokupan uspjeh i opstanak firme vezan je za kvalitet uposlenika", pojasnio je Velagić.

Kazao je da je BiH zemlja u tranziciji koja pokušava "uhvatiti vozove" prema globalnom tržištu i da u tu svrhu moramo početi graditi svjesnost kod domaćih HR menadžera da cloud tehnologija nije nikakva nepoznanica.

"Cloud je trend u kojem se cijeli biznis upravljanja resursima i generalno korištenja poslovnih rješenja kreće. Cloud je neminovnost, softver postaje usluga i to je ono čemu globalna tržišta teže. Firma Core, kao partner Oraclea, prepoznala je da budućnost leži u kompletnim rješenjima koje velike korporacije prave i razvijaju, a da su partneri ti koji mogu generisati određeno znanje i iskustvo i gotove softvere implementirati kod korisnika", naveo je Velagić.

K.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti