Civić: Kompanija treba da vodi računa o tome kako utiče na svoju okolinu

16.04.2014. 08:14 / Izvor: eKapija.ba
Civić: Kompanija treba da vodi računa o tome kako utiče na svoju okolinu

U kompaniji Civić smatraju svoju okolinu prvim komšijom, i tako se ponašaju. Okolina, tj. priroda se mora čuvati i njegovati, jer toliko je moćna da nas može učiniti da preživimo, a i da nas uništi.

S obzirom na činjenicu da je kompanija Civić smještena u malom gradu, veoma je važno da je njihova djelatnost u skladu sa društvenim i okolišnim normama. Prvi klijenti kompanije Civić bili su upravo njihovi sugrađani, i zahvaljujući njima kompanija Civić d.o.o. uspjela je da izgradi mali familijarni obrt u modernu proizvodnu kompaniju. Svoje poštovanje prema sugrađanima i prirodi u kompaniji Civić iskazuju na taj način da djeluju odgovorno naspram okoline i društvene sredine. Svaki projekat društvenog karaktera su pomogli finansijski ili uslužno, a također Civić d.o.o. stipendira odlične studente.

Briga o okolini je praksa zaštite prirodnog ambijenta na individualnoj i organizacijskoj osnovi s glavnim ciljem a to je za ljudsko dobro. U kompaniji Civić smatraju svoju okolinu prvim komšijom, i tako se ponašaju. Okolina, tj. priroda se mora čuvati i njegovati, jer toliko je moćna da nas može učiniti da preživimo, a i da nas uništi. Firma Civić promovira odlično zdravlje, i kvalitet života i rada, tako da u njihovoj kompaniji važi rečenica: "Želimo zdravlje, proizvodimo zdravo!"

Kada kažemo da je neko prijatelj prema okolišu, prvo što pomislimo jeste "reciklaža". Recikliranje je važan proces koji čisti našu okolinu, i čini nas zdravijim. Reciklaža je samo jedan od načina kako da postenete prijatelj Vaše sredine.

Korporativna kultura kompanije Civić nalaže da 99% njihovog otpada sakupljaju, te šalju na recikliranje. Veće komade otpada poput komada lima Civić d.o.o. donira humanitarnim organizacijama koji pomažu one kojima je to neophodno. Interna kultura kompanije Civić nalaže da uposleni moraju da iskoriste svaki papir sa obje strane, da se preferira e-mail komunikacija, slanje fax-a putem interneta, i da se svaki dio opreme gasi kada nije u upotrebi. Ova kultura je jedan od tipova reciklaže pomoću koje se smanjuje otpad a i troškove.

Svaka kompanija treba da vodi računa o tome kako utiče na svoju okolinu. Civić d.o.o. krenuo je malim koracima da povećamo brigu o okolišu u koje djeluje u skladu s svojim mogućnostima, ali sigurni su da će nastaviti da promoviraju zdrav život, odnosno zdravu proizvodnju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti