"Delux" iz Gruda evropske trendove donosi u bh. domove

26.03.2015. 08:02 / Izvor: eKapija.ba

"Delux" je među prvima u BiH počeo proizvodnjom tenda od najsavremenijih, najkvalitetnijih materijala poznatih EU proizvođača. Povećanjem interesa kupaca za njihov proizvodni program, proširili su proizvodni pogon na 700m2.

Zahvaljujući bh. kompaniji "Delux" iz Gruda moderni paneli, zavjese, rolo i rimske zavjese, žaluzine krase bh. domove.

Sa proizvodnjom aluminijskih žaluzina 25mm i vertikalnih trakastih zavjesa počeli su u proizvodnom pogonu od 60m2 prije 20 godina. U početku djelovali su na području  Zapadno Hercegovačkog kantona. Povećanjem interesa kupaca za njihov proizvodni program, proširili su proizvodni pogon na 700m2, otvorili podružnice u Mostaru, Travniku i Gradišci, kaže za poslovni portal eKapija.ba Ešref Lutvić, voditelj sarajevske podružnice.

"Zahvaljujući povjerenju kupaca, sada se možemo pohvaliti da smo jedna od vodećih tvrtki u proizvodnji zaslona za zaštitu od sunca, na području Bosne i Hercegovine", kaže Lutvić, pojašnjavajući kako su proizvodni pogoni kompanije opremljeni najsavremenijom opremom, koja zadovoljava sve postojeće standarde kvalitetne proizvodnje.

Inače, "Delux" je među prvima u Bosni i Hercegovini počeo proizvodnju tenda od najsavremenijih, najkvalitetnijih materijala poznatih EU proizvođača.

Svoj sistem upravljanja podigli su na veći nivo i uveli ISO 9001:2008.

"Uz 20 godina rada 'Delux' je za sve svoje kupce do 31.03.2015. godine osigurao popust od 20 posto na sve proizvode", istakao je Lutvić.

Pojašnjava, kako su zadovoljni poslovanjem, zapošljavaju 45 radnika, stalno ulažu u nove mašine, prate evropske trendove, te osim bh. tržišta svoje proizvode plasiraju u Hrvatsku, Njemačku, Crnu Goru...

Proizvodi kompanije "Delux" prošle sedmice bili su izloženi na sarajevskom sajmu Interio i Exterio.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti