U organizaciji Udruženja "Marathon" u Sarajevu, 21. septembra polumaraton

02.09.2014. 09:33 / Izvor: eKapija.ba
U organizaciji Udruženja 'Marathon' u Sarajevu, 21. septembra polumaraton

Polumaraton će kao i prethodnih godina startati u 9 sati ispred BBI centra te će proći kroz najljepše dijelove Sarajeva sa rutom dugom 21 kilometar. Prijave za 8. Sarajevo Sberbank polumaraton traju do dan pred utrku.

Udruženje “Marathon“ u nedjelju, 21. septembra 2014. godine osmi put zaredom organizuje Sarajevo polumaraton na kojem se ove godine očekuje rekordnih 1500 učesnika iz 30 zemalja svijeta. Polumaraton će kao i prethodnih godina startati u 9 sati ispred BBI centra te će proći kroz najljepše dijelove Sarajeva sa rutom dugom 21 kilometar, dok će u isto vrijeme početi i rekreativna utrka i šetnja Novo Nordisk Fun Run od 4 kilometra u kojoj mogu učestvovati svi građani kojima je 21 kilometar polumaratona prevelik izazov.

"Sarajevski polumaraton razvio se u važan sportski događaj koji svake godine okuplja sve veći broj učesnika i doprinosi razvoju lokalne ekonomije. Mislim da smo već postali prepoznatljivi u svijetu i mnogi trkači već redovno planiraju dolazak u Sarajevo. Tako ove godine očekujemo veće grupe iz Hrvatske i Srbije, ali i Velike Britanije i Španije", istakao je direktor Udruženja Marathon, Erol Mujanović te dodao da će ova manifestacija i ove godine imati edukativni i humanitarni karakter.

"Ove godine ćemo putem Udruženja Pomozi donirati novac za poplavljena područja, dok će pored nas i mnoge druge organizacije, kao što je, naprimjer, Crossfit.ba, prikupljati novac za SOS Kinderdorf i druge akcije. Također, i ove godine promovišemo bitnost zdravog načina života i bavljenja sportom", naglasio je Mujanović te još jednom pozvao sve zainteresovane da budu dio ovog jedinstvenog sportskog događaja u BiH i šetaju ukoliko ne mogu trčati.

Prijave za 8. Sarajevo Sberbank polumaraton traju do dan pred utrku, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem oficijelne web stranice www.sarajevomarathon.com, gdje se također mogu naći i sve ostale potrebne informacije kao i na Facebook stranici Marathon Sarajevo.

Organizaciju 8. Sarajevo Sberbank polumaratona i Novo Nordisk Fun Run podržavaju: Sberbank, Novo Nordisk, Grad Sarajevo, Coca Cola Hellenic BiH,  Pharma Maac, Peugeot, Posao.ba, Kanton Sarajevo, Općine Centar i Novo Sarajevo, Federalno Ministarstvo kulture i sporta, BH Telecom, iNovine, Ecoton, Mercator BiH, BBI Centar, Sarajevo City Centar, Bio Save, Guma M, Poliklinika Al Tawil, Rahatlook, Garmin, Liva Group, Hostel Massimo, Klix, Securitas, USAID, Caritas, Mozaik, te Ambasade Velike Britanije i Španije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza