Prava veličina ne poznaje granice - Audi Q7

05.05.2015. 08:51 / Izvor: eKapija.ba
Prava veličina ne poznaje granice - Audi Q7
OTVORI GALERIJU

Otkrijte slobodan prostor prilagodljive unutrašnjosti u novom modelu Audi Q7. Putnički prostor je povećan u odnosu na prethodni model.

INTER AUTO d.o.o. Tuzla - Vaš Ovlašteni trgovac i serviser marke Audi predstavlja Audi Q7.

Audi Q7 je rezultat jedne ambiciozne ideje: nikada ne treba odustati od toga da se bude bolji. On je mišićav, a ipak zrači lakoćom. U unutrašnjosti nudi komfor na najvišem nivou. Sa još više slobodnog prostora za Vaše želje. Motor 3.0 TDI ubrzava ovaj paket snage s petoro sedišta od 0 do 100 km/h za upečatljivih 6,3 sekundi.

Istaknuti detalji modela Audi Q7

Q-dizajn modela Audi Q7

Audi Q7 odlikuju zategnute površine i oštre linije. Uprkos dužem međuosovinskom rastojanju , kompaktniji je od svog prethodnika. Porastao je u širinu i visinu i na taj način još više ističe odlučnost i ubedljivost. Markantna maska hladnjaka i opcioni Matrix LED farovi naglašavaju njegov vanvremenski sportski izgled.

Koncept prostora u novom modelu Audi Q7

Otkrijte slobodan prostor prilagodljive unutrašnjosti u novom modelu Audi Q7. Putnički prostor je povećan u odnosu na prethodni model. Pored toga, u unutrašnjosti imate brojne mogućnosti za konfigurisanje: trodijelna klupa za sjedenje u drugom redu opremljena je naslonima sa podešavanjem nagiba. Po želji je u trećem redu moguća ugradnja dva elektropodesiva sjedišta, čime se Audi Q7 pretvara u sedmosjed. U tom slučaju, ulazak u vozilo olakšavaju dva preklapajuća spoljna sjedišta u drugom redu.

Pogon modela Audi Q7

Snažan 3.0 TFSI motor raspolaže sa preko 245 kW (333 KS) i ubrzava Audi Q7 sa pet sjedišta za svega 6,1 sekundu od 0 do 100 km/h. Serijski pogon na svim točkovima quattro permanentno prenosi njegovu snagu na kolovoz, dok jedinstveno opciono upravljanje na svim točkovima omogućava kontrolu nad vozilom u svakoj situaciji.

Tehnologija lake konstrukcije modela Q7

U razvoj novog modela Audi Q7 utkano je 20-godišnje iskustvo iz oblasti lakih konstrukcija. Vozilo je s motorom 3.0 TDI do 325 kilograma lakše od svog prethodnika. Primjenjene mjere lake konstrukcije vidljive su u mnogim detaljima modela Audi Q7, od električne mreže do dna prtljažnika. Za još bolju dinamiku vožnje i efikasnost.

Udobnost na najvišem nivou

Koncept unutrašnjeg prostora novog modela Audi Q7: slobodan prostor za Vaše želje. Na primjer kada su u pitanju sjedišta, uz širok izbor kvalitetnih materijala, boja i funkcija.

Premijumski kvalitet sa izvanrednom završnom obradom

Kvalitetna kožna oprema Valcona može se i vidjeti i osetiti, uključujući i elegantan ambijent. Dvostruke dekorativne aplikacije za različite individualne kombinacije primjene onako kako Vama odgovara. Čak se i automatski klima-uređaj prilagođava Vašim potrebama. Po želji, naravno, i potrebama Vaših saputnika. Opciono sa do četiri zone podešavanja.

Fleksibilnost daje nov prostor

Sasvim nova interpretacija slobodnog prostora. Ili u pravom smislu riječi, ostvarena zahvaljujući konceptu sjedenja i razmještaja prtljaga koji je usmjeren na suštinu. Na Vas. Uz velikodušan osjećaj prostora i brojnim različitim mogućnostima konfiguracije. Za tačno onoliko mjesta za sjedenje i prtljažni prostor koliko Vam je u trenutku potrebno. U drugom redu sa udobnom klupom za sjedenje. Opciono sa posebno podesivim sjedištima za fleksibilan prostor u prtljažniku, po želji sa trećim redom sjedišta. Sa dva pojedinačna sjedišta sa elektropodesivim i preklapajućim naslonima, uključujući i lak ulazak u vozilo. Novi Audi Q7. Sa dva, tri, četiri, pet, šest ili sedam sjedišta. I do šest dječijih sedišta. Sve redom dobre ideje za Vašu fleksibilnost.

Nova definicija štedljivosti

Novi Audi Q7 postavlja standarde ne samo u pogledu sportskih osobina i komfora, već i na planu potrošnje: motori u prosjeku troše okruglo 26 procenata manje goriva u odnosu na prethodnu verziju.

TFSI motor u modelu Audi Q7

Motor 3.0 TFSI u modelu Audi Q7 podiže efikasnost na novi nivo: zahvaljujući dosljednom razvoju TFSI motora, potrošnja modela Q7 sa petero sjedišta iznosi svega 7,7 litara na 100 kilometara. Sportsko terensko vozilo (SUV) pomoću motora snage 245 kW (333 KS) ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,1 sekundu i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.

TDI motor u modelu Audi Q7

Takođe i motor 3.0 TDI u novom modelu Audi Q7 karakterišu izvanredne vrijednosti: premijumsko sportsko terensko vozilo (SUV) sa pet sjedišta prosječno troši 5,7 litara na 100 kilometara, uz emisiju CO2 od 149 grama po kilometru. Audi Q7 sa snagom od 200 kW (272 KS) i maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm ubrzava od 0 do 100 km/h za svega 6,3 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 234 km/h. Agregat radne zapremine 3,0 litara je izuzetno miran zahvaljujući hidrauličkom ležaju motora, tako da u unutrašnjost vozila buka jedva dopire.

tiptronic® – dinamičan i komforan

Osmostepeni tiptronic mjenjač posebno je razvijen za novi Audi Q7: zahvaljujući novom sistemu amortizera, moguće je da motor radi sa nižim brojem obrtaja - ispod 1.000 O/min. Automatskim stepenastim mjenjačem moguće je, potuno elektronski, upravljati putem polugica za promjenu stepena prenosa na volanu ili pomoću ručice mjenjača.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza