Ovdje je trailer za 'The Interview' - film koji hakeri ne žele da vidite

19.12.2014. 09:55 / Izvor: net.hr

Američka vlada navodno vjeruje da je Sjeverna Koreja direktno umiješana u ovaj napad. Sony je angažirao odvjetnika Davida Boiesa u borbi protiv širenja oko 100 terabajta podataka ukradenih sa Sonyjevih servera.

Sony je objavio da svoj novi film 'The Interview' neće pustiti u javnost 25. prosinca kako je planirao.

Film se tako neće pojaviti u najvećim kino lancima u SAD-u i ostatku svijeta. Znači li to da su hakeri koji su hakirali Sony zapravo pobijedili?

"Sony Pictures je žrtva kriminalnog napada bez presedana na naše zaposlenike, naše klijente i naše poslovanje. Oni koji su nas napali ukrali su naše intelektualno vlasništvo, privatne e-mailove i vlasničke materijale te su nastojali uništiti naš duh i naš moral - sve očito da osujete izlazak filma koji im se nije svidio. Duboko smo ražalošćeni zbog ovog drskog nastojanja da suzbiju distribuciju filma i zbog štete koja je nastala našem društvu, našim zaposlenicima i američkoj javnosti. Stojimo iza naših filmaša i njihovog prava na slobodno izražavanje te smo iznimno razočarani s ovim ishodom", navodi Sony Pictures u priopćenju za javnost.

Sony je angažirao odvjetnika Davida Boiesa u borbi protiv širenja oko 100 terabajta podataka ukradenih sa Sonyjevih servera. Iza napada navodno stoji skupina koja sebe naziva Guardians of Peace (Čuvari mira).

Ipod možete vidjeti trailer za komediju u kojoj glume Seth Rogen i James Franco. Njih dvojica u filmu igraju novinare koje je, pod krinkom snimanja televizijskog intervjua, Središnja obavještajna agencija (CIA) zadužila da ubiju sjevernokorejskog vođu Kim Jong Una.

Američka vlada navodno vjeruje da je Sjeverna Koreja direktno umiješana u ovaj napad, kako javlja New York Times. List je izvjestio kako američki istražitelji sada imaju "dovoljno dokaza" da mogu plasirati tvrdu o "ključnoj umiješanosti" Sjeverne Koreje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza