Otvorena škola bez ocjena, profesora i školarine!

09.09.2014. 14:58 / Izvor: eKapija.ba
Otvorena škola bez ocjena, profesora i školarine!

Francuski milijarder Xavier Niel otvorio je školu bez učitelja, literature, studentskih soba i školarine, praktički bez ičega što inače karakterizira obrazovne ustanove.

Francuski milijarder Xavier Niel otvorio je školu bez učitelja, literature, studentskih soba i školarine, praktički bez ičega što inače karakterizira obrazovne ustanove. Na ideju Ecolea 42 došao je u nadi da će proizvesti softverske inženjere koji sami uče uz pomoć resursa koje mogu pronaći na internetu.

Kvalitetno fakultetsko obrazovanje i onda kada je u suštini besplatno, nije baš jeftino. Ako se to uzme u obzir, onda je ono što je napravio francuski milijarder otvorivši besplatnu školu bez učitelja, knjiga, studentskog centra i ostalog zaista nevjerojatno.

Xavier Niel je pokrenuo projekt kojim želi stvoriti sposobne softverske inženjere koji će samo doći do znanja koja im trebaju, bez učitelja, knjiga, ocjena niti ičega sličnog što postoji u ostalim obrazovnim institucijama. Njegov cilj nije zaraditi na projektu, zbog kojeg je donirao 70 milijuna dolara.

"Znam raditi jedan posao, a to je izrađivanje softvera. Time sam zaradio mnogo novca, a sada želim nešto i vratiti svojoj zemlji", izjavio je Niel.

Ecole 42 trenutno ima četiri tisuće prijava, od kojih će u obzir uzeti njih tisuću koji će imati šansu biti dio ovog hvalevrijednog projekta.

Kako biste postali dio tog velikog tima, nije potrebno nikakvo prijašnje akademsko znanje, diplome niti novac – trebate tek imati između 18 i 30 godina. Školarina za obrazovanje koje traje između tri i pet godina ne postoji, piše Venture Beat.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza