Mostarske mažoretkinje se plasirale na Europsko natjecanje mažoretkinja

03.05.2015. 08:46 / Izvor: eKapija.ba

Mostarske mažoretkinje su u petak 01.5.2015. godine sudjelovale na 13. Državnom prvenstvu mažoretkinja Federacije BIH. Ovo prvenstvo je bilo po broju sudionica najveće do sada, a na njemu su sudjelovale predstavnice iz 10 gradova FBIH.

Mostarske mažoretkinje su u petak 01.5.2015. godine sudjelovale na 13. Državnom prvenstvu mažoretkinja Federacije BIH.

Ovo  prvenstvo je bilo po broju sudionica najveće do sada, a na njemu su sudjelovale predstavnice iz 10 gradova FBIH sa oko 1000 mažoretkinja koje su se natjecale u 3 starosne kategorije - kadeti junior i seniori i to sa dva rekvizita - štap i pompon, kako u formacijskom tako i u neformcijskom programu.

"Mostarske mažoretkinje s ponosom mogu reći da su u svoj grad kao Ii svake godine donijele obilje medalja te ponovno pokazale da se nalaze u samom vrhu mažoret plesa u BIH", istakla je Anja Puhalo, voditeljica Mostarskih mažoretkinja, ističući da su u svoj grad donijele 6 srebrnih i 2 brončane medalje te iako im je ove godine zlato izmaklo kao voditeljica MM je preponosna na sve svoje plesačice koje su uistinu ostavile srce na terenu te dale sve od sebe I samim time one su moje pobjednice.

Dodaje da je posebno sam ponosna na kadetski tim u koju je ove sezone plesala nova generacija. "Na terenu su bile toliko izvrsne da kao da već godinama vladaju plesnim natjecateljskim podijem osvojivši titulu vice prvakinja države", navodi Puhalo.

S ovim medaljama Mostarske mažoretkinje su si otvorile vrata i plasirale nas Europskom natjecanje mažoretkinja koje će se ove godine održati u Francuskoj, grad Albi od 28.8-1.9.2015 godine, a u upravi se nadaju da će uspjeti skupiti sredstava i otputovati na ovo veliko natjecanje.

Inače, ova godina je jubilarna za Mostarske mažoretkinja koje slave svoj  20. rođendan te su ove godine dale naglasak na brojna putovanja kako za mlađe tako i za starije članice.

"One mlađe će tako već 22.- 24.05.2015 godine putovati u Zadar na Hrvatsko državno prvenstvo mažoretkinja ,a one velike se već počinju pripremati za drugu ovogodišnju Europsku turneju koja nas  očekuje u 7 mjesecu u Francuskoj u trajanju od 9 dana", zaključuje Puhalo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza