Centrotrans počinje sa održavanjem probne linije Drvenija – G. Velešići

23.06.2015. 16:22 / Izvor: eKapija.ba
Centrotrans počinje sa održavanjem probne linije Drvenija – G. Velešići

Nakon brojnih pohvala od strane putnika na kvalitet i način održavanja gradskih linija, kompanija Centrotrans Eurolines iskazuje spremnost da i dalje učestvuje u pružanju usluga u javnom gradsko – prigradskom prijevozu u Kantonu Sarajevo.

Od ponedjeljka 29.06.2015. godine kompanija Centrotrans Eurolines počinje sa održavanjem probne linije Drvenija – Gornji Velešići. Naime, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo je rješenje kojim se linije Drvenija – Donji Velešići i Drvenija – Gornji Velešići registruju na ime Centrotrans Eurolines. 

Nakon što je u prethodnoj godini, na osnovu peticija građana i nekoliko zahtjeva Mjesne zajednice Velešići i općine Novo Sarajevo, Centrotrans Eurolines obavljao redovan prijevoz na liniji Drvenija – Donji Velešići, od ponedjeljka počinje sa radom i probna linija za Gornje Velešiće. 

Linije Drvenija – Donji Velešići i Drvenija Gornji Velešići Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo brisalo je sa Registra linija prijevozniku KJKP GRAS koji ih nije redovno ili nikako održavao. MZ Donji Velešići i Centrotrans Eurolines su uputili zahtjev za registraciju navedenih linija. Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je izvršilo registraciju linija dana 23.06.2015. godine.

Nakon brojnih pohvala od strane putnika na kvalitet i način održavanja gradskih linija, kompanija Centrotrans Eurolines iskazuje spremnost da i dalje učestvuje u pružanju usluga u javnom gradsko – prigradskom prijevozu u Kantonu Sarajevo, udovoljavajući opravdanim zahtjevima građana Sarajeva, te na taj način nastavlja sa poboljšanjem obima i kvaliteta mreže linija u Kantonu Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza