"Gastro provincija u pozadini" 17. februara u Gradačcu

30.01.2015. 08:38 / Izvor: eKapija.ba
'Gastro provincija u pozadini' 17. februara u Gradačcu
OTVORI GALERIJU

"Gastro provincija u pozadini" četvrta po redu organizira se u povodu "Međunarodnog dana palačinaka" 17.02.2015. u Graadačcu. Manifestacija je jednodnevnog karaktera i ima za cilj promociju gastronomskih i turističkih vrednota BiH.

"Gastro provincija u pozadini" četvrta  po redu organizira se u povodu "Međunarodnog dana palačinaka" 17.02.2015. u Graadačcu. Manifestacija je jednodnevnog karaktera , traje od 11-15h i ima za cilj promociju gastronomskih i turističkih vrednota BiH. Na manifestaciji će se organizirati natjecanje u pripremi palačinaka za novinare, hotele i restorane i ugostiteljske škole .

 Žiri su članovi Udruženja kuhara u BiH koji će ocijeniti sve učesnike i za svaku kategoriju proglasiti pobjednike.

U bogatom programu planirana je izložba dječijih crteža na temu "Moj zdravi palačinak“, natjecanje  u brzom jedenju palačinaka za djecu do 10 godina, trčanje i okretanje palačinaka za djevojke.

Organizator manifestacije "Brunch“ d.o.o. Gradačac i Udruženje kuhara BiH i ove godine nastavljaju uspješnu saradnju na promocije gastronomije i turizma BiH. Pokrovitelj manifestacije je općina Gradačac  i TZTK a prijatelji i sponzori manifestacije Delimano, Tapas Zenica i Vispak .

Na manifestaciji se očekuje značajan broj proizvođača hrane i pića koji će se kroz degustacije predstaviti učesnicima i posjetiteljima.

Organizator sa sponzorima objezbjeđuje nagrade za pobjednike u svim kategorijama.

Dan palačinaka će biti još jedna prilika da se sretnu proizvođači hrane i pića medijske kuće, hoteli i restorani i ugostiteljske škole  kako doprinijeli što kvalitetnoj promociji gastronomskih i turistički vrijednosti Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza