Wizz Air će od 2015. godine letjeti i sa Sarajevskog aerodroma

17.09.2014. 12:44 / Izvor: eKapija.ba
Wizz Air će od 2015. godine letjeti i sa Sarajevskog aerodroma

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić sa saradnicima i predstavnicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo održao je danas sastanak s generalnim direktorom niskotarifne aviokompanije Wizz Air Jozsefom Varadijem.

Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić, sa saradnicima i predstavnicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo, održao je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sastanak sa generalnim direktorom niskotarifne aviokompanije "Wizz Air“ Jozsefom Varadijem.

Varadi je u ime uprave kompanije "Wizz Air" izrazio zahvalnost na prijemu, te istakao uspjeh koji ta aviokompanija postiže obavljajući operacije sa Aerodroma Tuzla. Naime, u proteklih 15 mjeseci sa pet direktnih linija "Wizz Aira", Aerodrom Tuzla je ostvario promet od 150 hiljada putnika.

Kako je istaknuto na sastanku, uprava ove kompanije želi razmotriti mogućnost saradnje i otvaranje linija sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Ministar Bijedić je pozdravio iskazanu namjeru i obećao svu potrebnu podršku, te rekao da se nada da će pregovori sa upravom Međunarodnog aerodroma Sarajevo rezultirati, kako je planirano, otvaranjem tri linije "Wizz Aira" već u ljeto 2015. godine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti