U Srebreniku otvorena farma za tov pilića

14.11.2014. 11:09 / Izvor: eKapija.ba

Farma pilića, u sklopu četiri proizvodne hale, raspolaže s 20.000 kvadratnih metara prostora, a u jednom turnusu proizvodit će oko 66.000 komada pilića.

Jučer je u prisustvu načelnika općine Srebrenik Nihada Omerovića, predsjednika Vlade Tuzlanskog kantona Bahrije Umihanića i njegovih saradnika, vlasnika firme "Bingo" Senada Džambića, te brojnih poslovnih partnera i gostiju, u Špionici kod Srebrenika svečano je u probnu proizvodnju puštena savremena farma tovnih pilića firme "Bingo" iz Tuzle.

Farma pilića, u sklopu četiri proizvodne hale, raspolaže s 20.000 kvadratnih metara prostora, a u jednom turnusu proizvodit će oko 66.000 komada pilića. U novootvorenim pogonima, rečeno je na svečanosti, posao je dobilo 12 radnika, a s planiranim postepenim proširenjem proizvodnje zaposlit će se još blizu 80 radnika.

U projekt obnove devastiranih hala, izgradnju neophodne infrastrukture i nabavku najsavremenije tehničke opreme koja omogućava potpunu kontrolu svih parametara proizvodnje, firma Bingo investirala je oko 5 miliona maraka. Već naredne sedmice prvi tovni pilići proizvedeni u novootvorenim pogonima u Špionici naći će se na policama domaćih prodajnih objekata. Općinski načelnik Nihad Omerović je na ceremoniji otvorenja istakao da je otvaranje ovakvog objekta na području ove općine kao i svako novootvoreno radno mjesto, veliki događaj za sve, zahvalivši se vlasniku kompanije "Bingo" što je jedan od svojih proizvodnih objekata locirao i na području Srebrenika.

Nakon obilaska nove farme, prisutni su posjetili i tvornicu  "CORN FLIPS"  u prigradskom naselju Babunovići, čiji vlasnik je takođe kompanija "Bingo" koja je nakon uspješne privatizacije već krenula u obnovu i proširenje ove na daleko poznate srebreničke tvornice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti