U Banjoj Luci Sajam domaćih proizvođača "Volim domaće"

30.03.2015. 09:23 / Izvor: eKapija.ba
U Banjoj Luci Sajam domaćih proizvođača 'Volim domaće'

Ove subote, Sajam domaćih proizvođača održan je u banjalučkoj Super Konzum prodavnici, u Aleji Svetog Save 69, na kojem je kupcima i posjetiocima svoje proizvode predstavilo više od deset proizvođača.

Saradnja s više od 400 domaćih proizvođača i dobavljača dokaz je čvrste opredijeljenosti Konzuma da kontinuirano podržava domaće proizvođače. S tim u vezi, najveći trgovački lanac u BiH, u sklopu inicijative „Volim domaće“, svake subote organizira sajmove s ciljem dodatne promocije proizvoda domaćih proizvođača i dugogodišnjih poslovnih partnera.

Ove subote, Sajam domaćih proizvođača održan je u banjalučkoj Super Konzum prodavnici, u Aleji Svetog Save 69, na kojem je kupcima i posjetiocima svoje proizvode predstavilo više od deset proizvođača.

"Konzum u Republici Srpskoj sarađuje s više od 99 domaćih proizvođača. Konstantno radimo na povećanju tog broja, jer na taj način dajemo direktnu podršku domaćim proizvođačima, njihovom razvoju, ali i otvaranju novih radnih mjesta. Domaće proizvode u Konzum prodavnicama kupci mogu veoma lako prepoznati, jer su označeni posebnom oznakom 'Volim domaće'. Kupujući te proizvode, i oni daju direktan doprinos razvoju naše proizvodnje", istakao je Miroslav Kokot, voditelj prodajne regije Banja Luka.

Među brojnim izlagačima koji su danas predstavili svoje proizvode je i mljekara Pađeni iz Bileće koja s Konzumom sarađuje već nekoliko godina.

"Saradnju s Konzumom, koja je vrlo korektna, i dalje unaprijeđujemo. Imamo punu podršku što nam omogućava plasman naših proizvoda na tržište kroz veoma razvijenu maloprodajnu mrežu Konzuma. Podrška najvećeg trgovačkog lanca u BiH domaćim proizvođačima je nama vrlo značajna i uvijek se vrlo rado odazovemo. Dodatna promocija će nam pomoći da naši proizvodi još lakše dođu do krajnjih potrošača", istakao je Goran Vukoje iz mljekare Pađeni. 

U Hiper Konzum prodavnici svoje proizvode predstavili su Livanjska mljekara, Pani, Pađeni, Lactalis BH, Meggle, Mlijekoprodukt, Natura Vita, Krajina Klas, Dukat d.o.o. Banja Luka, Mladegs Pak, Plantago, Fructa Trade kafa i mnogi drugi bosanskohercegovački proizvođači.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti