TV SA u funkciji blagovremenog i istinitog izvještavanja o zbivanjima u KS

05.04.2015. 14:51 / Izvor: eKapija.ba
TV SA u funkciji blagovremenog i istinitog izvještavanja o zbivanjima u KS

U okviru posjete kantonalnim javnim preduzećima premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konakvić i resorni ministar pravde i uprave KS Enver Smajkan obišli su javno preduzeće TV SA.

U okviru posjete kantonalnim javnim preduzećima premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konakvić i resorni ministar pravde i uprave KS Enver Smajkan obišli su javno preduzeće TV SA. U razgovoru sa direktorom Zlatkom Topčićem bilo je riječi o finansijskom poslovanju, uštedama koje su napravljene u posljednje dvije godine, prvim koracima u digitalizaciji signala, ali i o nerješenim pitanjima koja otežavaju njegovo funkcionisanje, saopćeno je iz press službe TV SA.

Zlatko Topćić

"Nedostatak upravljačkih struktura, programskih urednika i izvršnih direktora, nepotpuni Nadzorni odbor svakako vam otežavaju poslovanje i kreiranje programa. Mi se nećemo miješati u uređivačku politiku televizije i očekujemo profesionalan pristup, cjelovito i istinito izvještavanje o zbivanjima u Kantonu Sarajevo", rekao je premijer Konaković.        

On se ovom prilikom još jednom osvrnuo na rad skupština svih javnih preduzeća, odnosno na nedostatke koje su dosadašnje prakse pokazale.

"Ukoliko ne bude nikakvih zakonskih prepreka smatramo da je optimalno i odgovorno rješenje da bi Vlada KS ili eventualno rukovodeći službenici koje ona odredi uspješno obavljali te zadatke. Sigurni smo da bi to otklonilo brojne kočnice u poslovanju javnih kantonalnih preduzeća", istakao je premijer Konaković prilikom posjete javnom preduzeću TV SA.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti