Swiss International Air Lines: Iz Sarajeva letovi za Zürich i Genevu

04.12.2014. 09:06 / Izvor: Oslobođenje
Swiss International Air Lines: Iz Sarajeva letovi za Zürich i Genevu

Karta u jednom smjeru na relaciji Geneva - Sarajevo kretat će se od 39 švicarskih franaka (oko 32,50 eura), a povratna od 89 franaka (oko 74 eura)

Švicarska aviokompanija Swiss International Air Lines (Swiss) u 2015. godini će otvoriti dvije aviolinije prema Bosni i Hercegovini.

"U sklopu ljetnog reda letenja 2015. godine, preciznije od 1. maja, Swiss otvara liniju na relaciji Zürich - Sarajevo - Zürich (srijedom, petkom i nedjeljom). Od 4. aprila ova kompanija otvara još jednu liniju kojom će povezivati Genevu i Sarajevo, jednom sedmično, odnosno subotom", kazali su za Oslobođenje iz  JP Međunarodni aerodrom Sarajevo. Trenutno avioliniju za Zürich održava BH Airlines.

Karta u jednom smjeru na relaciji Geneva - Sarajevo kretat će se od 39 švicarskih franaka (oko 32,50 eura), a povratna od 89 franaka (oko 74 eura), saopćeno je iz švicarske kompanije, s tim što nije precizirano da li su u cijenu uključene aerodromske takse.

Uvođenje novih linija prema Sarajevu Swiss je poduzeo u okviru plana širenja svoje mreže, te da će od 30. marta 2015. uvesti letove iz Genve prema devet novih destinacija.

Što se tiče sarajevskog Aerodroma, iz ove kompanije napominju da u decembru 2014. niskotarifna aviokompanija Flydubai otvara liniju na relaciji Dubai – Sarajevo – Dubai, a u toku su i pregovori sa još nekoliko avioprevoznika, koji bi otvaranjem svojih linija trebali povezivati Sarajevo sa atraktivnim svjetskim destinacijama.

Uvođenje novih linija svakako doprinosi rastu prometa putnika i robe, te aviooperacija preko sarajevskog Aerodroma, koji iz mjeseca u mjesec bilježe povećanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti