Samiru Lagariji, vlasniku "Bosneta" dodijeljena nagrada "Najmenadžer BiH"

24.12.2014. 09:47 / Izvor: eKapija.ba
Samiru Lagariji, vlasniku 'Bosneta' dodijeljena nagrada 'Najmenadžer BiH'

Nagrada "Najmenadžer 2014" Lagariji je uručena u Banja Luci 16. decembra 2014. godine za uspješno poslovanje i vođenje firme Bosnet, dobro uloženu investiciju i zapošljavanje novih radnika, uvođenje savremenih tehnologija i njihovo korištenje...

Vlasnik i direktor kompanije Bosnet, Samir Lagarija, proglašen je za najmenadžera Bosne i Hercegovine u 2014. godini.

Bosnet je jedina kompanija u regionu koja proizvodi hranu za kućne ljubimce. Kompanija je razvila tri brenda s bogatim paletama proizvoda, Quicker je hrana za pse svih vrsta, Quick-paw je paleta proizvoda za mačke. Osim ekstrudirane hrane za mace, u paleti Quck-paw je i posebno napravljen organski pijesak za mačke, proizvod koji se na tržištu veoma traži, a u Evropi ga proizvodi samo još jedna fabrika u Njemačkoj. Bosfish je paleta proizvoda hrane za konzumnu slatkovodnu i morsku ribu. Za ovu vrstu proizvoda Bosfish je dobio Halal certifikat, jedini u svijetu.

Bosnet, nadalje, jedini u Bosni i Hercegovini ima certifikat Evropske unije za izvoz hrane animalnog porijekla na tržiste 28 država koje su članice EU. 

Nagrada "Najmenadžer 2014" Lagariji je uručena u Banja Luci 16. decembra 2014. godine za uspješno poslovanje i vođenje firme Bosnet, dobro uloženu investiciju i zapošljavanje novih radnika, uvođenje savremenih tehnologija i njihovo korištenje, organiziranje posla i ostvarenu dobit i popularnost kod partnera i korisnika.

Žiri nagrade "Najmenadžer 2014." u obrazloženju je naveo da se Lagarija nametnuo kao uspješan i sposoban biznismen koji je svoju kompaniju Bosnet podigao na svjetski nivo. Potvrda toga su i veliki poslovni uspjesi na svjetskom tržištu i investicija od skoro 30 miliona KM koja je među najvećim u protekloj godini u Bosni i Hercegovini.

Lagarija o dobijenoj nagradi kaže: "To je veliko priznanje i poticaj za mene i moje uposlenike. Velika mi je čast da sam nagrađen u društvu drugih veoma uspješnih ljudi u našoj državi, kao što su generalni direktor najvećeg trgovinskog lanca u Bosni i Hercegovini Konzum Sarajevo - David Dolinar, direktor misije USAID-a u BiH - David Barth, načelnik Općine Ilidža - Senaid Memić, vlasnik i glavni urednik FACE TV-a Sarajevo - Senad Hadžifejzovića, i ostalih uspješnih privrednika."

Bosnet je ove godine ostvario izuzetne početne rezultate. S proizvodima Qucker, Quick-paw i Bosfish probili smo se na tržišta Evropske unije, Arapskog poluostrva i cijele Azije, a izvezli smo čak i u Afriku, Sjevernu i Južnu Ameriku.

Usprkos svemu, probili smo se i na tržište u regionu i sve ga snažnije osvajamo. Bosnet se etablira kao veliki brend kojim se Bosna i Hercegovina sve više ponosi.

Bosnet se nalazi u Hadžićima. Dnevno može proizvesti stotinu tona visokokvalitetne suhe hrane za pse, mačke i konzumne slatkovodne i morske ribe.

Bosnet posebno vodi računa o kupcima iz Bosne i Hercegovine, te im je omogućio kupovinu hrane po akcijskoj specijalnoj cijeni od 1,49 KM po kilogramu "Quicker Kani" hrane. Ovo je najniža cijena u cijeloj regiji i hrana se može naći u objektima; Konzum-a, KM Trade radnjama, Amko komerc-u, Agikom-u i uskoro u objektima Binga.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti