Ramiz Mušić iz Konzuma na čelu Grupacije trgovačkih lanaca VTK BiH

30.01.2015. 14:53 / Izvor: eKapija.ba
Ramiz Mušić iz Konzuma na čelu Grupacije trgovačkih lanaca VTK BiH

U Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine održana je izborna sjednica Skupštine Grupacije trgovačkih lanaca u BiH.

U Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine održana je izborna sjednica Skupštine Grupacije trgovačkih lanaca u BiH. Na Skupštini je, između ostalog, usvojen Pravilnik o organizaciji i radu Grupacije kao i Poslovnik o radu Skupštine i Izvještaj o radu Grupacije i Odbora u proteklom periodu, te izabran predsjednik i dva potpredsjednika Grupacije i članovi Odbora, objavljeno je na sajtu Komore.

Za predsjednika i potpredsjednike izabrani su predstavnici najvećih trgovačkih lanaca u BiH, i to: Konzum d.o.o. Sarajevo, Bingo d.o.o. Tuzla i Tropic grupacija d.o.o. Banja Luka, a u prvom mandatnom periodu od 16 mjeseci, predsjednik će biti Ramiz Mušić iz Konzuma.

U sastav Odbora ušli su predstavnici trgovačkih lanaca: Klas d.d. , Amko Komerc d.o.o. , dm drogerie markt d.o.o. , Penny plus d.o.o. i Fis d.o.o. , s tim da je ostavljen prostor za kooptiranje predstavnika još nekih lanaca koji pokažu interes za zajedničke aktivnosti Grupacije.

Jednoglasno je usvojen i Program rada za 2015. godinu i predloženo da se prva sjednica Odbora Grupacije, na kojoj će se detaljnije precizirati naredne aktivnosti u skladu sa usvojenim programom rada i iskazanim interesima članica Grupacije, održi polovinom februara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti