Predsjedništvo danas razmatra pokretanje pregovora za COSME program

11.02.2015. 09:20 / Izvor: eKapija.ba
Predsjedništvo danas razmatra pokretanje pregovora za COSME program

Na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Evropske unije i BiH o učešću BiH u Programu Unije „Konkurentnost preduzeća i malih i srednjih preduzeća (COSME).

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas će razmatrati Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za Ugovor između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o pravima i obavezama korišćenja voda iz javnih vodosnabdijevačkih sistema presječenih državnom granicom te  Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji u oblasti zaštite okoliša i održivog razvoja.

Bit će riječi i o pozivu za inauguraciju predsjednice Republike Hrvatske koja je najavljena za nedjelju, 15. februara.

Na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Evropske unije i BiH o učešću BiH u Programu Unije "Konkurentnost preduzeća i malih i srednjih preduzeća (COSME) (2014.-2020.)".

U prijedlogu dnevnog reda je i davanje odobrenja za zaključivanje memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Organizacije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Turske (KOSGEB).

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti