Općina Bihać osigurala sredstva za uređenje obale Une

15.10.2014. 09:20 / Izvor: Fena
Općina Bihać osigurala sredstva za uređenje obale Une

Načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević jučer je obišao radove na uređenju obale u mjesnoj zajednici Pokoj, za koje je iz općinskog budžata osigurano 90.000 KM.

Načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević danas je obišao radove na uređenju obale u mjesnoj zajednici Pokoj, za koje je iz općinskog budžata osigurano 90.000 KM.

Radi se o priobalnom dijelu naselja, odnosno ulici koja vodi prema stadionu, u kojoj je često usljed padavina i rasta vodostaja rijeke Une dolazilo do plavljenja, kako kolovoza, tako i stambenih objekata.

"Od ukupne vrijednosti projekta, 75.000 maraka koštaju sami građevinski radovi, koji bi trebali biti okončani najdalje za mjesec dana. Ovim ćemo riješiti jedan problem, ali ima još puno toga za uraditi u ovoj mjesnoj zajednici. U narednom periodu očekujemo i snažniju podršku kantonalnih vlasti, jer zajedno možemo puno toga",kazao je Galijašević.

Predsjednik MZ Pokoj Mersad Mujagić zahvalio se načelniku na podršci i dodao da bi naredne sedmice trebali biti okončani radovi na javnoj rasvjeti u ulicama Pokojska i Velhovska.

Po njegovim riječima, do kraja godine trebali bi biti uređeni i trotoari u dužini od oko 100 metara na glavnoj saobraćajnici od škole prema kupalištu, čime će se značajno popraviti životni uslovi u ovom naselju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti