Održano AmCham donatorsko veče: Prikupljeno preko 70 000 KM

30.10.2014. 11:46 / Izvor: eKapija.ba

Američka trgovačka komora BiH ugostila je predstavnike kompanija, organizacija i nevladinog sektora koji su se uključili u inicijativu pomoći poplavljenim područjima BiH.

Američka trgovačka komora BiH ugostila je predstavnike kompanija, organizacija i nevladinog sektora koji su se uključili u inicijativu pomoći poplavljenim područjima BiH. Specijalni gost događaja bio je Nicholas M. Hill, Otpravnik poslova Američke ambasade u BiH.

Donatorsko veče otvorila je Mirna Milanović- Lalić, predsjednica udruženja, koja se zahvalila donatorima i svima koji su pomogli akciju. AmCham je sa svojim članicama i širom poslovnom zajednicom, kao i pojedincima koji su kupovinom ulaznice od 100 KM za ovaj događaj donirali sredstva, realizovao humanitarnu akciju iz koje će sva prikupljena sredstva biti dodijeljena preduzećima sa USAID liste firmi, koje su zatražila pomoć u obnovi.

“Iako je međunarodna zajednica donirala značajna sredstva za obnovu nakon razarajućih majskih poplava i klizišta, večerašnja kampanja je posebno važna”, izjavio je otpravnik poslova US Ambasade u BiH, Nicholas Hill i dodao “Uz tim koji čine američke, globalne i lokalne kompanije, kampanja za prikupljanje donacija za poplavljene, Američke trgovačke komore, ujediniće vašu poslovnu stručnost i resurse kako bi se pomoglo lokalnim zajednicama koje su pogođene poplavama.”

Izvršna direktorica AmCham BiH, Violeta Čibukčić, upoznala je prisutne donatore sa odabranim firmama kojima će AmCham proslijediti novčanu podršku. Među njima su: Energotehnika Doboj sa 46 zaposlenih, Metal Holand Šamac sa 19 zaposlenih i ENI-EM Doboj – jug sa 11 zaposlenih.

Pomenute firme su u poplavama pretrpile veliku štetu, a ovim korakom AmCham će zahvaljujući donacijama društveno odgovornih kompanija i pojedinaca doprinjeti sanaciji stanja i vraćanju ovih privrednih subjekata na tržište.

Među bronzanim donatorima AmCham humanitarnog događaja podršku akciji dali su: A2B, AmCham Slovenija, MHS, Erkona, Nova banka, Sector security, Vinarija Gentille. Srebreni donatori su: Oracle i Securitas, a zlatni donatori su: Unicredit banka, Telemach, M:Tel, Marić& CO.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti