Konzum osmi put zaredom "Najpoželjniji poslodavac" u Sektoru maloprodaje

02.05.2015. 09:09 / Izvor: eKapija.ba
Konzum osmi put zaredom 'Najpoželjniji poslodavac' u Sektoru maloprodaje

Konzum je proglašen najpoželjnijim poslodavcem u Sektoru maloprodaje, što je dokaz da Kompanija kontinuirano ulaže u ljudske potencijale, profesionalni razvoj i zadovoljstvo zaposlenika.

Konzum d.o.o. Sarajevo već osmu godinu zaredom dobitnik je prestižnog priznanja "Najpoželjniji poslodavac" u Bosni i Hercegovini. Naime, prema izboru posjetitelja web portala Posao.ba, Konzum je proglašen najpoželjnijim poslodavcem u Sektoru maloprodaje, što je dokaz da Kompanija kontinuirano ulaže u ljudske potencijale, profesionalni razvoj i zadovoljstvo zaposlenika.

"Dobiti priznanje Najpoželjniji poslodavac po osmi put zaredom, zaista je velika čast koja istovremeno znači i odgovornost. Mi ćemo i dalje nastaviti sa ulaganjem u profesionalni razvoj naših zaposlenika i stvarnje ugodnog radnog okruženje. Konzum ove godine slavi 10 godina uspješnog poslovanja u BiH. Kada smo počeli poslovati imali smo 180 zaposlenih, a danas ih imamo 4.500", kazala je Katarina Švarc-Beširević, direktorica Sektora ljudskih resursa Konzuma, dodajući da svojim zaposlenicima nude stalne edukacije, mogućnost napredovanja i, što je najvažnije, stabilnost. Tako zaposlenici pohađaju najprestižnije svjetske poslovne škole, poput INSEAD The business school of the world i IEDC Bled school of management. 

"Trenutno imaju 46.000 prijava osoba koje žele raditi u Konzumu, što dovoljno govori o tome koliko smo poželjan poslodavac i kakvo radno okruženje kreiramo. Kontinuirano zapošljavamo pripravnike, visokobrazovane perspektivne mlade ljude. Danas su, najbolji od njih, nakon brojih edukacija i predanog rada na odgovornim funkcijama u našoj kompaniji. Naravno, radimo i radit ćemo na daljnjem zapošljavanju, jer je kreiranje radnih mjesta, uz podršku razvoju bosanskohercegovačke privrede, jedan od naših ciljeva", naglasila Švarc-Beširević.

Projekt "Najpoželjniji poslodavac" portal Posao.ba organizira svake godine, a radi se o dvomjesečnom istraživanju mišljenja posjetitelja ovog portala na osnovu kojeg se pravi poredak najpoželjnijih poslodavaca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti