Hypo stambeni krediti sa kamatnom stopom već od 5,99 odsto

11.05.2015. 12:24 / Izvor: eKapija.ba
Hypo stambeni krediti sa kamatnom stopom već od 5,99 odsto

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. pokrenula je kampanju stambenih kredita sa nominalnom kamatnom stopom već od 5,99 % (EKS 6,31%*).

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. pokrenula je kampanju stambenih kredita sa nominalnom kamatnom stopom već od 5,99 % (EKS 6,31%*).

Hypo stambeni krediti namijenjeni su za kupovinu, izgradnju i adaptaciju nekretnina. Ovi krediti se odobravaju u maksimalnom iznosu do 290.000 KM sa valutnom klauzulom u  EUR, i sa rokom otplate do 25 godina.

Pored atraktivne kamatne stope, Hypo stambeni krediti odobravaju se uz dodatne pogodnosti za korisnike: dio kredita u iznosu do 10.000 KM se može utrošiti nenamjenski i nije potreban dokaz o namjeni, a klijenti banke do 35 godina starosti mogu koristiti grejs period do tri mjeseca koji nije uključen u rok otplate kredita.

Dodatna pogodnost je i besplatna obrada kreditnog zahtjeva za one klijente koji do 30. 06. ove godine postanu korisnici Hypo Komfort paketa tekućeg računa. Samo po ovom osnovu, klijenti imaju mogućnost direktne uštede od nekoliko stotina do nekoliko tisuća KM. Ugovaranje višegodišnje police osiguranja nekretnine ( nekretnina koja je instrument osiguranja kredita kroz hipoteku), klijentima je na raspolaganju uz popust od 19% u odnosu na jednogodišnju policu.

"Ponuda Hypo stambenih kredita donosi čitav niz pogodnosti za klijente. Pored kreditne akcije za nenamjenske kredite, vjerujemo da će klijenti prepoznati ovu ponudu stambenih kredita kao trenutno jednu od najkonkurentnijih na domaćem tržištu", rekao je Dragan Kovačević, direktor Hypo Alpe-Adria-Bank d.d..

Sestrinska Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka je također svojim klijentima ponudila Hypo stambene kredite uz ove posebne pogodnosti.

* EKS = Efektivna kamatna stopa. Sa načinom obračuna efektivne kamatne stope klijenti se mogu upoznati u poslovnicama ili na internet stranici banke.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti