Galijašević posjetio kompaniju Bauerfeind

21.08.2014. 15:44 / Izvor: eKapija.ba
Galijašević posjetio kompaniju Bauerfeind

Riječ je o uspješnoj kompaniji koja proizvodi ortopedska pomagala i na području Bihaća djeluje od 2005.godine, te trenutno zapošljava 52 radnika kako u Bihaću , tako u u podružnicama na području cijele BiH.

S ciljem podrške privatnom proizvodnom sektoru na području grada Bihaća, Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća posjetio je danas firmu "Bauerfeind“ i u razgovoru sa direktorom Alijom Duraković upoznao se sa stanjem u ovom preduzeću i planovima za naredni period.

Riječ je o uspješnoj kompaniji koja proizvodi ortopedska pomagala i na području Bihaća djeluje od 2005.godine, te trenutno zapošljava 52 radnika kako u Bihaću, tako u u podružnicama na području cijele BiH.

"U proteklih skoro dvije godine svoga mandata posebno ističem da bez jakog proizvodnog privatnog sektora nema razvoja grada i raduje me činjenica da u našem gradu posluje jedna ovako uspješna firma koja i pored činjenice što je vlasnik iz Njemačke ostvarene prihode reinvestira u nove proizvodne pogone, opremu i skladištni prostor. Stoga puna podrška općinske administracije ovom ali i svim preduzećima koja u današnje vrijeme uspješno posluju i slobodno mogu reći čuvaju ekonomsku stabilnost države", istakao je gradonačelnik Galijašević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti