Eko život proslavilo prvu godišnjicu rada

10.04.2015. 09:05 / Izvor: eKapija.ba
Eko život proslavilo prvu godišnjicu rada

Jučer je u Tuzli obilježena godišnjica firme Eko život d.o.o. Tuzla koja je ovlašteni BH operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom na području Federacije BiH.

Jučer je u Tuzli obilježena godišnjica firme Eko život d.o.o. Tuzla koja je ovlašteni BH operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom na području Federacije BiH.

Tim povodom, gradonačelnik Jasmin Imamović, u prisustvu zvanica, je govorio o važnosti uticaja ove kompanije na razvoj lokalne zajednice.

U svom obraćanju Imamović je rekao da je postojanje ovakve kompanije velika dobit za Bosnu i Hercegovinu, a posebno za Tuzlu.

Poželio je da u upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom bude najviše ambalaže domaćih roba, onih koje su proizvedene u BiH. Sama činjeca koja govori o tome ko su osnivači, znači da su to uspješne firme i uspješni ljudi, koji samo očekuju da mi u BiH ne budemo sebični i da podržavamo domaće proizvođače kupovinom domaćih proizvoda.

Kako ističu iz velikih kompanija koje su članice ovog društva, za godinu dana su postignuti mnogi rezultati na ovom polju, s toga Lidija Tomić, direktorica kompanije EKO ŽIVOT, nije krila oduševljenje ostvarenim.

"Veoma je teška godina iza nas, ali smo uz veliku podršku osnivača, nadležnih institucija i privrednih subjekata uspjeli da odradimo mnogo posla. U prošloj smo godini skupili preko 30.000 tona ambalažnog otpada i reciklirali preko 7.000 tona ambalažnog otpada, tako da mislim da ćemo zaista uspjeti u ostvarivanju ciljeva ove godine", kaže Tomić za Kameleon, te otkriva i naredne aktivnosti ovog društva: "Planiramo što više poboljšati infrastrukturu upravljanja ambalažom i otpadom, ulagati u naše sakupljače, ulagati u edukaciju i razvijanje javne svijesti. Sve su to projekti koji čine dobro našoj zemlji."

Neizostavna činjenica je da najviše ambalaže ima u najvećoj bosanskohercegovačkoj trgovinskoj firmi Bingo, koja je ujedno proizvodna kompanija, te da je posebna čast što se i Eko život i Bingo sa sjedištem nalaze u Tuzli.

Iz kompanije Bingo ističu kako su ponosni na rad EKO ŽIVOT-a i nadaju se kako će rezultati u narednom periodu biti još bolji. "Prije više od tri godine u Bingu je započela ideja o ovom eko društvu i dvije godine je trajala borba za dobijanje dozvola za rad. Godina dana iza ove kompanije je bila uspješna, sve je završeno i ono su pokazali da mogu samostalno da djeluju i da rade bez pomoći osnivača. Mi smo tu bili uz njih i pružali im podršku i zaista smo radili zajedno na svemu ovome", izjavila je za Kameleon Tatjana Paunoski, ispred kompanije Bingo.

Treba istaći da su prvoj godišnjici EKO ŽIVOT-a prisustvovali mnogi brojni gosti iz političkog, ekonomskog i privrednog života BiH, a ujedno i naše regije.

eKapija.ba/Kamelon.ba

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti