Aljazeera Balkans najpoželjniji poslodavac u 2015. godini

25.04.2015. 08:08 / Izvor: eKapija.ba
Aljazeera Balkans najpoželjniji poslodavac u 2015. godini

Od ukupno 17.500 glasova prikupljenih dvomjesečnim istraživanjem percepcije bh. građana nominovano 690 kompanija.

Kompanija Kolektiv d.o.o. / portal Posao.ba je u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu deveti put zaredom na svečanoj ceremoniji dodijelila priznanja kompanijama koje su izabrane za Najpoželjnije poslodavce u Bosni i Hercegovini u 2015. godini, navodi se u saopćenju firme Kolektiv d.o.o..

Od ukupno 17.500 glasova prikupljenih dvomjesečnim istraživanjem percepcije bh. građana nominovano je 690 kompanija.

Na ceremoniji kojoj je prisustvovalo 150 gostiju, uvaženih Ambasadora, predstavnika vodećih kompanija, međunarodnih organizacija, političke i poslovne zajednice BiH uručena su priznanja kompanijama za koje su ispitanici naveli da bi najviše voljeli raditi.

Osim predstavnika kompanije Kolektiv d.o.o., ovo prestižno priznanje poslodavcima su uručili Britanski ambasador u BiH Edward Ferguson, ambasador i specijalni predstavnik Evropske Unije Lars-Gunnar Wigemark, te menadžeri projekta MarketMakers.

Aljazeera Balkans Najpoželjniji poslodavac u 2015. godini

Najpoželjniji poslodavac 2015. godine u Bosni i Hercegovini je kompanija AlJazeera Balkans.

Na listi 10 najpoželjnijih poslodavaca drugo mjesto je zauzela kompanija dm drogerie markt, zatim ASA Group, potom Violeta, SBERBANK BH, Microsoft BiH, Coca-Cola HBC B-H, Raiffeisen Bank, zatim kompanija Authority Partners i UniCredit Bank.

Poslodavci koji su se plasirali od 11. do 40. mjesta svrstani su u kategorije čiji je kriterij za formiranje bila djelatnost kompanije. U okviru pojedinačnih kategorija su prvoplasirane kompanije sa najvećim brojem glasova, te su i one nagrađene ovim prestižnim priznanjem.

Tako je za najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru proglašena Bosna Bank International, za Fashion & Retail sektor kompanija DEICHMANN obuća. Najpoželjniji poslodavac u FMCG sektoru je Philip Morris BH. U sektoru distribucije najpoželjniji poslodavac je Orbico, a u sektoru maloprodaje Konzum. U sektoru nafta i plin HIFA GROUP, a u proizvodno-prehrambenom sektoru MEGGLE. Za Najpoželjnijeg poslodavca u sektoru proizvodnje proglašen je Bekto Precisa, u ICT sektoru Lanaco. U sektoru javnih preduzeća i ove godine je Najpoželjniji poslodavac BH Telecom.

Među kompanijama koje su se istakle u svom sektoru poslovanja i ove godine su nominovane za Najpoželjnije poslodavce su kompanija Klas d.d. Sarajevo i Sarajevski kiseljak u sektoru proizvodno-prehrambenom sektoru, u ICT sektoru NSoft i Atlantbh, te u finansijskom sektoru Sparkasse Bank. U sektoru nafte i plina se plasirala kompanija HOLDINA, a u sektoru distribucije kompanija Nelt. U Fashion & Retail sektoru su se plasirale za titulu Najpoželjnijeg poslodavca kompanije ALMA-RAS i kompanija New Yorker.

Imidž u poslovnom svijetu najznačajniji razlog atraktivnosti kompanija

Rezultati istraživanja su pokazali da je najznačajniji faktor pri odabiru Najpoželjnijih poslodavaca imidž kompanije u poslovnom svijetu, zatim dobar tretman zaposlenika i pozitivno radno okruženje. Također, bitni razlozi zbog kojih su poslodavci birani su status kojim se dobija radom kod poslodavca, sigurnost zadržavanja posla i balans poslovnog i privatnog života.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti