Za sarajevske Dane turizma već zakupljeno 800 m2 prostora

19.04.2014. 09:31 / Izvor: Fena
Za sarajevske Dane turizma već zakupljeno 800 m2 prostora

​Sarajevski sajam vrši završne pripreme i preduzima sve potrebne aktivnosti za organizovanje sajamske manifestacije „Međunarodni dani turizma - Sarajevo 2014“, koja će biti održana od 8. do 11. maja u Centru "Skenderija".

Sarajevski sajam vrši završne pripreme i preduzima sve potrebne aktivnosti za organizovanje sajamske manifestacije „Međunarodni dani turizma - Sarajevo 2014“, koja će biti održana od 8. do 11. maja u Centru "Skenderija".

Kako ističe organizator turizam je savremeni društveni i ekonomski fenomen, koji uprkos globalnoj ekonomskoj krizi ostaje jedna od najbrže rastućih privrednih grana tako da turističko tržište ima značajan uticaj na ukupan ekonomski razvoj zemlje, uticaj na ekologiju i očuvanje kulturne baštine.

Šef Službe za sajamske i kongresne poslove u Centru „Skenderija“ Ahmed Zubović u izjavi za Agenciju Fena istakanuo je da manifestacija “Međunarodni dani turizma - Sarajevo 2014” predstavlja važno mjesto okupljanja svih sudionika turističke ponude, te samim tim bitno marketinško sredstvo za prezentaciju ponude turističkih destinacija i usluga.

Dodao je da je za navedenu manifestaciju već zakupljeno 800 m2 prostora te da su svoje sudjelovanje uz Turističku zajednicu Federacije BiH najavile i turističke zajednice kantona, očekuje se prisustvo i Turističke organizacije Republike Srpske, a od međunarodnih sudionika očekuju se agencije i turistički promotori iz 4-5 zemalja Zaljeva predvođnih Bahreinom, kao i više agencija iz Turske, te drugih zemalja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave