Startup edukacija iz oblasti razvoja ideje i generiranja poslovnih modela

26.03.2015. 09:18 / Izvor: eKapija.ba
Startup edukacija iz oblasti razvoja ideje i generiranja poslovnih modela

Istovjetne edukacije su se se već organizirale u osam zemalja jadranske regije: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija i Slovenija u oktobru i novembru 2014. godine, koje su geneirirale 16 projekata.

Ekonomski fakultet u Sarajevu u okviru PACINNO (Platform for trans-Academic Cooperation in Innovation) međunarodnog projekta finansiranog iz IPA jadranskog programa prekogranične saradnje, organizira startup edukaciju iz oblasti razvoja ideje, generiranja poslovnih modela i sposobnosti prezentiranja (pitch).

Istovjetne edukacije su se se već organizirale u osam zemalja jadranske regije: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija i Slovenija u oktobru i novembru 2014. godine, koje su geneirirale 16 projekata koji će biti predstavljeni na Regionalnoj investicijskoj konferenciji u septembru 2015. godine na Krfu, u Grčkoj.

20. aprila 2015. godine počinje drugi krug besplatne edukacije te pozivamo sve zainteresirane pojedince i/ili timove koji imaju ili žele generirati inovativne ideje da se prijave. Za ideje i projekte sa stvarnim potencijalom razvoja će biti obezbjeđene nagrade i eventualno povezivanje s investitorima.

Da biste se prijavili, posjetite link:

http://www.efsa.unsa.ba/~nir/index.php?sid=43994&lang=bs

Nakon popunjavanja aplikacije, izaberite opciju „Pošalji“.

Rok za prijave je 13. april 2015. godine.

Kontakt osoba: Lejla Turulja, Ekonomski fakultet Sarajevo, lejla.turulja@efsa.unsa.ba +387 61 990 788. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave