Seminar o upravljanju radnim zadacima

25.07.2014. 09:03 / Izvor: eKapija.ba
Seminar o upravljanju radnim zadacima

Rad u timu ili u nekoj komisiji može biti nemoguć ukoliko nisu pravilno određene uloge u timu, nisu adekvatno postavljeni ciljevi i zadaci i na kraju bez dvosmjerne i višesmjerne komunikacije osuđeni smo na propast.

UPRAVLJANJE RADNIM ZADACIMA

Datum: 13.-15.08.2014.

Mjesto: NEUM

Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju I poslovno savjetovanje

Kontakt  osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: business.educa@gmail.com , durakovicnadira@yahoo.com

www.businesseduca.com

Rok za prijavu je 08.08.2014.

Da bi efikasno upravljali radnim zadacima u ovom turbulentnom vremenu potrebno je da posjedujemo određene vještine i znanja kako da na najlakši način prebrodimo sve iznenadne situacije. Ponekad i planovi koje radimo i kojih se pridržavamo služe nam samo da otpočnemo naš radni dan. Adekvatno upravljanje vremenom nam pomaže da se riješimo kradljivaca vremena i identifikujemo ih. U većini slučajeva zbog iznenadnih situacija često se nalazimo pod stresom, što je još jedna negativnost pri upravljanju radnim zadacima. Ponekad rad sa strankama/klijentima nam onemogućava da efikasno radimo naročito kada se radi o teškim strankama gdje ni najuspješnija komunikacija ne pomaže. Rad u timu ili u nekoj komisiji može biti nemoguć ukoliko nisu pravilno određene uloge u timu, nisu adekvatno postavljeni ciljevi i zadaci i na kraju bez dvosmjerne i višesmjerne komunikacije osuđeni smo na propast.

Glavni ciljevi seminara i koristi za učesnike:

• Razviti komunikacijske vještine i produbiti postojeće, identifikovati kradljivce vremena, naučiti šta je asertivno ponašanje i usvojiti vještine asertivnog ponašanja, naučiti upravljati stresom u konfliktnim situacijama te primjeniti naučeno.                                                   

SEMINAR NAMIJENJEN

Menadžerima, rukovodiocima, šalterskim zaposlenicima i zaposlenicima koji rade sa strankama, tehničkim sekretarima, tajnicama, koordinatorima, državnim službenicima i namještenicima, prodajnim timovima, javnim organizacijama, javnim preduzećima i ustanovama, privatnim preduzećima, općinama/opštinama i svima kojima ova tema može pomoći u organizovanju svakodnevnih radnih zadataka i ličnom razvoju.

Kratki sadržaj seminara:

• Upravljanje radnim zadacima i upravljanje  vremenom

• Asertivno ponašanje i komunikacija sa teškim strankama/klijentima

• Tim i uloge u timu (produktivan tim sa jasnim ciljevim i zadacima-zagarantovan uspjeh)

•  Interna i eksterna komunikacija ključ uspješnog poslovanja

• Stres i konfliktne situacije(kako se izboriti sa stresom u konfliktnim situacijama)

Metode rada:

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja i vještina, radionice, simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja koja ćete moći primjeniti u svojim organizacijama.

 

.

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave