Ekopak prijatelj 2. Outdoor Foto&Film festivala Kreševo 2014.

31.07.2014. 14:35 / Izvor: eKapija.ba
Ekopak prijatelj 2. Outdoor Foto&Film festivala Kreševo 2014.

Večeras će u Kreševu sa početkom u 18:00 zvanično biti otvoren 2. Outdoor Foto&Film Festival Kreševo 2014., koji je osmislilo i pokrenulo Planinarsko društvo „Bitovnja“ Kreševo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Večeras će u Kreševu sa početkom u 18:00 zvanično biti otvoren 2. Outdoor Foto&Film Festival Kreševo 2014., koji je osmislilo i pokrenulo Planinarsko društvo „Bitovnja“ Kreševo. Nakon uspješno realizovanog prvog Festivala tokom 2013. godine, ovogodišnji Festival ponudit će nove sadržaje sa željom da zadovolji raznovrsne interese i potrebe publike i šire javnosti. 

Ove godine mnoge posjetitelje u toku četiri festivalska dana očekuje bogat natjecateljski program sa preko 180 odabranih fotografija u 10 kategorija, te petnaest filmova, tri filma u revijalnom programu, promocije knjiga, mnogobrojna druženja te mnoge druge zanimljive aktivnosti. 

Respektirajući činjenicu da je zaštita okoliša jedan od bazičnih koncepata Festivala, ove godine organizatori su uspostavili saradnju sa Ekopakom, prvim ovlaštenim operaterom sistema upravljanja ambalažnim otpadom u BiH, koji podržava realizaciju ovogodišnjeg Festivala, te je obezbijedio setove kanti za odlaganje ambalažnog otpada (za papir, staklo i plastiku) na vidnim mjestima revijalnog i takmičarskog dijela „3fok“, tako da svi posjetioci festivala mogu odložiti otpad koji će poslije biti predat na reciklažu. Ovo je jedan od načina da se prikupi određena količina ambalažnog otpada obzirom na koncentraciju posjetilaca, a ujedno način da građani razviju svijest o pravilnom razdvajanju otpada. 2. Outdoor Foto&Film Festival u saranji sa Ekopakom, kroz promociju važnosti selektivnog odlaganja i reciklaže ambalažnog otpada, gradi imidž manifestacije koja utiče na kreiranje ekološke svijeti javnosti.

Organizatori zajedno sa kompanijom Ekopak pozivaju sve koji su u mogućnosti da budu dio ovog jedinstvenog festivala, sa ciljem da se zajedničkim snagama širi ekološka svijest, uživajući u isto vrijeme u kvalitetnim filmovima i fotografijama.   Više detalja o 2. Outdoor Foto&Film Festival Kreševo potražite na www.3fok.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave