EBRD obuka u Sarajevu: Saznajte osnove započinjanja konsultantskog biznisa

14.10.2014. 16:23 / Izvor: eKapija.ba
EBRD obuka u Sarajevu: Saznajte osnove započinjanja konsultantskog biznisa

EBRD Small Business Support Bosna i Hercegovina 6. i 7. novembra 2014, u hotelu Sarajevo organizira seminar, odnosno obuku za potencijalne konsultante/konsultante: "Započni konsultantski biznis“

EBRD Small Business Support Bosna i Hercegovina 6. i 7. novembra 2014., u hotelu Sarajevo organizira seminar, odnosno obuku za potencijalne konsultante/konsultante: "Započni konsultantski biznis“.

Saznajte osnove započinjanja konsultantskog biznisa. Vidite kako ih sprovesti u praksi.

Polaznici će se obavezati da prisustvuju treningu 2 puna radna dana. Broj polaznika je ograničen. Seminar je razvijen za potrebe EBRD-a od strane međunarodne konsultantske kuce i preveden na lokalni jezik.

Naučite kako pružiti savjetovanje visokog kvaliteta u skladu sa standardima industrije, počevši od pisanja ponuda do rukovođenja odnosa sa kupcima do osnova projekt menadžmenta. Obuka koja će se održati u Sarajevu, 6. – 7. novembra 2014. godine (dva puna dana) pruža upotpunjenu sliku započinjanja konsultantskog biznisa.

Saznajte kako pružiti savjet u skladu sa standardima industrije

Ova obuka će vam pomoći da:

•             razumijete kako funkcioniše profesija konsultanta i vještine koje su neophodne kako bi uspješno konkurirali ostalima

•             koristite vaše iskustvo kako bi kreirali konsultantske proizvode i pozicionirali se na nova tržišta

•             informišete o zakonskim obavezama kod osnivanja konsultantskog preduzeća

•             usavršite poznavanje osnovnih metodologija, procesa i okvira efikasnog konsaltinga

•             izgradite strukturu vaših ideja kako biste počeli da ih implementirate

•             naučite kako plasirati konsultantske usluge malim i srednjim preduzećima i kako osvojiti prve klijente

•             uspostavite kredibilitet i izgradite dugotrajne odnose sa klijentima

U sklopu obuke, također ćete izgraditi poslovni model koji će vam pomoći u osnivanju vašeg novog preduzeća. Obuka je interaktivna i zasnovana na diskusiji, sa fokusom na praktičan rad. Trener je iskusni stručnjak, koji nije zaboravio izazov započinjanja vlastitiog konsultantskog biznisa.  

Materijali su razvijene od strane međunarodne konsultantske firme za potrebe EBRD i prevedeni na lokalni jezik. Obuku će voditi Fuad Strik, odabran od strane EBRD-a zbog toga što je iskusan stručnjak koji zna šta znači uspješno plasirati konsultantske usluge.

Cijena obuke iznosi 100 KM, a obuka će biti održana na lokalnom jeziku. U cijenu su uključeni popratni materijali, kafa i ručak, te popratno savjetovanje dva mjeseca po završetku obuke (ukoliko je potrebno).

Ukoliko želite učestvovati, popunite online prijavni obrazac na ovom Linku do 20. oktobra 2014. godine. Za dodatne informacije pošaljite e-mail na  knowhowbih@ebrd.com ili nas nazovite na 033 266 986 ili 266 975.

Razvijate vaš konsultantski biznis? Znajte kako.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ne pruža samo finansiranje. Takođe nudi poslovno savjetovanje malim i srednjim preduzećima u 25 zemalja svijeta, i surađuje sa više od 6,000 konsultanata i više od 1,500 međunarodnih stručnjaka.

"Vjerujemo da preduzeća trebaju profesionalni know-how kako bi rasla i opstala. Takođe znamo da je konsultantima važno da produbljuju svoju ekspertizu kako bi mogli ponuditi zaista kvalitetna rješenja njihovim klijentima. Serija treninga pod nazivom ‘Unaprijedite pružanje konsalting usluga’ jeste set obuka koje imaju za cilj predstaviti osnovne vještine, resurse i tehnike neophodne za efikasno i učinkovito savjetovanje, kao i za vođenje uspješnog konsultantskog preduzeća. Stoga, bilo da ste stručnjak u potrazi za načinima da primijenite vase praktično znanje, mladi konsultant u potrazi za izgrađivanjem vještina, iskusni član konsultanske firme u potrazi za novim specijalizacijama ili vlasnik konsultantskog preduzeća u potrazi za načinima da poboljšate vaš poslovni model, prijavite se na trening koji vam može pomoći da uspijete u svom cilju", poručuju iz EBRD-a.

Postoji šest vrsta obuke:

•             Osnove menadžment konsaltinga

•             Započinjanje konsultantskog biznisa

•             Rukovodjenje konsultantskim preduzećem

•             Marketing i prodaja konsultantskih usluga

•             Poslovna dijagnostika za konsalting

•             Projekt menadzment za konsalting

Upoznajte Vašeg trenera

Fuad Strik, je CMC certificirani konsulant i osnivač konsultantske firme – Strik Consulting d.o.o. od 2005. Godine. Strik Consulting je, jedna od vodecih firmi u Bosni i Hercegovini u menadžment konsaltingu iz oblasti upravljanja promjenama, poboljšanja konkurentnosti izvoznih malih i srednjih preduzeća te strateškog restruktuiranja preduzeća. Gdin. Strik je također certificirani konsultant za međunarodni benchmarking sistem za mala i srednja preduzeća. Njegovo iskustvo uključuje rad u ulozi savjetnika u kabinetu Premijera Federacije Bosne i Hercegovine, bio je generalni menadžer Coca-Cole u Bosni i Hercegovini, a također je i suosnivac i prvi predsjednik Asocijacije stranih investitora u BiH. Inžinjer po struci, stekao je radno iskustvo u Energoinvestu u Sarajevu i Ostedu u Austriji fokusirajući se uglavnom na tržiste Rusije i zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave