U Dubrovniku će se snimati bollywoodski visokobudžetni film

05.02.2015. 09:42 / Izvor: poslovniplus.com
U Dubrovniku će se snimati bollywoodski visokobudžetni film

Radi se o filmu "Fan" u režiji Maneesha Sharme, sa svjetski poznatim indijskim glumcem Shah Rukh Khanom u glavnoj ulozi.

Prema najavaja iz ureda povjerenika Vlade RH za Grad Dubrovnik Nikole Pavlovića od 16. do 25. ožujka ove godine indijska tvrtka Yash Ray Films će u Dubrovniku snimati film najviše produkcije. Radi se o filmu "Fan" u režiji Maneesha Sharme, sa svjetski poznatim indijskim glumcem Shah Rukh Khanom u glavnoj ulozi. 

Tvrtka "Formula Film" će u suradnji s Indijcima preuzeti poslove organizacije projekta, a predviđa se kako će za snimanje biti angažirano oko 150 statista i pedesetak članova tima. Bolivudska filmska industrija najveća je na svijetu, a najavljeno je da kako će film pogledati više od 50 milijuna ljudi. Dmitrović je istaknuo kako Dubrovnik u filmu neće poslužiti kao kulisa za neku drugu lokaciju, već će predstavljati stvarnu lokaciju u modernom vremenu, što je iznimno važno u smislu promocije destinacije.

Povjerenik Pavlović rekao je da Grad Dubrovnik ima iznimno pozitivna iskustva u sličnim filmskim i televizijskim produkcijama, te se osvrnuo na snimanje popularnog serijala „Igre prijestolja“, koji je privukao nove posjetitelje u Grad ali i profilirao Dubrovnik kao poželjnu lokaciju za domaće i svjetske producente. Grad Dubrovnik pomoći će realizaciji i ovog projekta i ustupiti sve potrebne gradske resurse, obećao je Pavlović. Snimanje filma započelo je u rujnu prošle godine u Indiji, a osim Dubrovnika snimat će se i u Londonu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza