Konačno u bh. izdanju: Paulo Coelho, Preljub

18.11.2014. 15:04 / Izvor: eKapija.ba
Konačno u bh. izdanju: Paulo Coelho, Preljub

Začuđujuća priča o tome kako izgleda imati sve a biti nesrećan. Linda uvijek želi više... Provokativna i intrigantna, Preljuba je roman o otkrivanju strasti u životu, o vječitom pitanju nije li upravo ova ljubav ona prava.

Paulo Coelho, Preljub od 19. novembra bh. izdanje u prodaji u knjižarama Buybook.

Začuđujuća priča o tome kako izgleda imati sve a biti nesrećan. Linda uvijek želi više... Poslije susreta sa političarem koji je nekada bio njen dečko, još prije nego što se udala i postala poštovana žena, posvećena majka i uspješna novinarka, ona se upušta se u strastvenu, opasnu i zaraznu vezu, ali sa dalekosežnim posljedicama.

Provokativna i intrigantna, Preljuba je roman o otkrivanju strasti u životu, o vječitom pitanju nije li upravo ova ljubav ona prava...

Paulo Coelho je rodjen u Rio de Žaneiru  1947. godine. Vodio je izuzetno zanimljiv život. Duh pobune odredio je njegovu mladost: bio je hipik, pisao je tekstove za pjesme čuvenim brazilskim pop zvijezdama. Kratko poslije toga zaposlio se kao novinar. Nakon Alhemičara (1988.), koji je njegov prvi svjetski bestseler, Coelho je objavio jos osam knjiga: Brida (1990.), Valkirije (1992.), Maktub (1994.), Na obali rijeke Pjedre sjedila sam i plakala (1994.), Peta gora (1996.), Priručnik za ratnika svjetlosti (1997.), Veronika je odlučila da umre (1998.), Đavo i gospođica Prim (2000.), Jedanaest minuta (2003.). Deset godina su svi romani Paula Coelha zauzimali najviša mjesta na listama bestselera širom svijeta. Prema francuskom magazinu Lire, rangiran je kao drugi najprodavaniji pisac svijeta (mart 1999). Nominacija je zasnovana na relevantnim bestseler-listama u velikom broju zemalja na svim kontinentima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza