Hadžiefendić-Mešić: Povećan broj turista za vrijeme SFF-a

15.08.2014. 15:30 / Izvor: Fena
Hadžiefendić-Mešić: Povećan broj turista za vrijeme SFF-a

Turistička zajednica Kantona Sarajevo nažalost zbog sistema prijave turista nije u mogućnosti da da informaciju o tačnom broju turista u Sarajevu u vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala, kao i u vrijeme održavanja svih drugih značajnijih manifestacija

Turistička zajednica Kantona Sarajevo nažalost zbog sistema prijave turista nije u mogućnosti da da informaciju o tačnom broju turista u Sarajevu u vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala, kao i u vrijeme održavanja svih drugih značajnijih manifestacija, kazala je za Agenciju Fena glasnogovornica Turističke zajednice KS-a Asja Hadžiefendić-Mešić.

Naše informacije sa terena govore da je u gradu znatno povećan broj turista, ali u vrijeme SFF-a su uglavnom popunjeni hotelski kapaciteti u centru grada, kazala je Hadžiefendić-Mešić.

Dodala je da ima još praznih smještajnih kapaciteta u prenoćištima, pansionima, hostelima.

Prema informacijama koje imamo sa Booking com-a, 82 posto kapaciteta smještajnih je popunjeno u vrijeme održavanja SFF-a, kazala je Hadžiefendić-Mešić dodavši kako je to „ograničena informacija jer se samo jedan mali uzorak smještajnih kapaciteta nalazi na Booking com-u.

Tradicionalno najviše gostiju dolazi iz Hrvatske, Turske, Italije, Južne Koreje, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Slovenije. Najveće organizirane grupe turista dolaze iz Malezije, Južne Koreje, Kuvajta, Brazila i Argentine, kazala je Hadžiefendić-Mešić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza