Naputak o načinu vođenja zapisnika o otvaranju ponuda

26.12.2014. 16:10 / Izvor: eKapija.ba
Naputak o načinu vođenja zapisnika o otvaranju ponuda

Naputak o načinu vođenja zapisnika o otvaranju ponuda

Na temelju članka 63. stavak (5) i članka 92. stavak (6) Zakona o javnim nabavama („Službeni glasnik BiH“ broj 39/14), uz prethodnu suglasnost Odbora Agencije, ravnateljica Agencije donosi:

 

Naputak o načinu vođenja zapisnika o otvaranju ponuda

 

Članak 1.

(1) Na javnom otvaranju ponuda podaci utvrđeni u članku 63. stavak (4) Zakona o javnim nabavama BiH unose se u zapisnik prema obrascu zapisnika koji je u Aneksu i koji čini sastavni dio ovog naputka.

(2) Ako je ugovorno tijelo kao kriterij za dodjelu ugovora izabralo najnižu cijenu, popunjava se u zapisniku tabela 11 a) Sažetka ponuda primljenih u roku.

(3) Ako je kriterij za dodjelu ugovora ekonomski najpovoljnija ponuda, ugovorno tijelo je dužno popuniti u zapisniku tabelu 11 b) Sažetka ponuda primljenih u roku.

 

Članak 2.

Zapisnik o otvaranju ponuda ugovorno tijelo vodi na sljedeći način:

1) neposredno bilježi sve priopćene informacije,

2) na kraju otvorene sjednice popunjeni zapisnik potpisuju predsjedatelj povjerenstva za nabave, ili drugi član povjerenstva , kao i svi predstavnici ponuditelja koji su nazočili otvaranju ponuda,

3) takav zapisnik odmah postaje sastavni dio tenderske dokumentacije,

4) preslika zapisnika o otvaranju ponuda dostavlja se svim ponuditeljima odmah, ili najkasnije u roku od tri dana od dana otvaranja ponuda, uključujući i one ponuditelje čiji predstavnici nisu nazočili otvaranju ponuda.

 

Članak 3.

Ovaj naputak stupa na snagu 8. (osmog) dana od dana objave u „Službenom glasniku BiH“, a primjenjivat će se od 28.11.2014. godine.

 

Broj:

Sarajevo, _____2014. godine

 

RAVNATELJICA

ĐINITA FOČO

 

Obrazloženje

Člankom 63 stavak (5) Zakona o javnim nabavama BiH utvrđeno je da oblik zapisnika o javnom otvaranju ponuda podzakonskim aktom utvrđuje Agencija za javne nabave. Obzirom da je u nadležnosti direktora Agencije za javne nabave da sukladno članku 92. stavak (6) donosi podzakonske akte kojima se osigurava zakonito i učinkovito provođenje zakona, pristupilo se izradi ovog Naputka čiji je sastavni dio i zapisnik o javnom otvaranju ponuda. Budući Odbor Agencije daje prethodnu suglasnost na akte kojima se uređuje sustav javnih nabava, a koje donosi Vijeće ministara ili ravnatelj Agencije, ovaj Naputak je stavljen na dnevni red Odbora Agencije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Legislativa