U Cazinu potpisan ugovor o projektu DECENT vrijedan 243.000 KM

26.09.2013. 07:57 / Izvor: eKapija.ba
U Cazinu potpisan ugovor o projektu DECENT vrijedan 243.000 KM

U kabinetu načelnika općine Cazin jučer je upriličeno potpisivanje ugovora o izvođenju radova na projektu DECENT koji se odnosi na izgradnju decentraliziranog kanalizacionog sistema u mjesnoj zajednici Polje.

U kabinetu načelnika općine Cazin jučer je upriličeno potpisivanje ugovora o izvođenju radova na projektu DECENT koji se odnosi na izgradnju decentraliziranog kanalizacionog sistema u mjesnoj zajednici Polje. Kako je istaknuto, radi se o projektu koji finansiraju općina Cazin, Švicarska agencija za razvoj i saradnju i Vlada Republike Slovenije.

"To je još jedan uspješan projekat koji potvrđuje da smo ocijenjeni kao poželjan partner evropskim vladama . Naš motiv je bio da riješimo područja naše općine koja nisu obuhvaćena centralnim kanalizacijskim sistemom i nakon uspješne uspostave istog biljnog prečistača u mjesnoj zajednici Ljubijankići, mislim da smo na dobrom putu da u narednih nekoliko godina završimo projekat kanalizacijske mreže na području cijele općine Cazin", kazao je načelnik Nermin Ogrešević.

Po riječima direktora JKP Vodovod Cazin, Ibrahima Tatarevića vrijednost projekta je 243.000 maraka. "Početak radova je planiran za 2.oktobar, a rok za izvođenje je devedeset dana i ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, mogli bi smo do kraja godine okončati ovaj projekat s kojim će u konačnici najzadovoljniji biti mještani naselja Polje", naglasio je.

Ugovor je potpisan sa domaćim preduzećem I- Selimović čiji direktor Senad Selimović je istaknuo da svaki sličan potpisan ugovor predstavlja očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta u općini Cazin te je i zbog toga vrlo važan.

Pilot- projekti izgradnje decentraliziranih kanalizacijskih sistema s biljnim prečistačima u mjesnim zajednicama Ljubijankići i Polje i njihova realizacija koja je ostvarena kroz saradnju sa švicarskom odnosno slovenskom vladom, predstavljaju dobru promociju Cazina kao sredine u kojoj se svim projektima pristupa ozbiljno i u kojoj su opći napredak i razvoj na prvom mjestu, istaknuto je na kraju današnjeg susreta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije